G4Media.ro

Vine al treilea val? Numărul infecţiilor cu COVID 19, mai mare în…

Vine al treilea val? Numărul infecţiilor cu COVID 19, mai mare în județul Arad cu 35% de la o săptămână la alta

Numărul infecţiilor noi cu SARS-CoV-2 confirmate în judeţul Arad în ultimele şapte zile este cu 35% mai mare decât în săptămâna anterioară, iar joi au fost raportate cele mai multe îmbolnăviri din ultima perioadă, respectiv 107 cazuri noi, cu peste 30 mai multe decât în oricare zi a săptămânii, transmite Agerpres.

Potrivit buletinelor informative zilnice transmise de Prefectura Arad, cu privire la situaţia îmbolnăvirilor în judeţ, media infectărilor în ultimele două săptămâni a fost de 62 de cazuri noi în 24 de ore. Cel mai mare număr de cazuri înregistrate în 24 de ore în această perioadă a fost 78.

În ultimele şapte zile au fost înregistrate 501 îmbolnăviri, faţă de 369 în săptămâna anterioară, creşterea fiind de aproximativ 35% de la o săptămână la alta. Media zilnică a cazurilor noi a crescut de la 52 la 72, în ultima săptămână.

În privinţa deceselor, în ultimele şapte zile au fost înregistrate 20, faţă de 16 în săptămâna anterioară.

Incidenţa infectărilor cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori este, joi, de 1,37 la nivelul judeţului, faţă de 1,17 în urmă cu şapte zile şi 1,05 în urmă cu 14 zile.

De la începutul pandemiei, la nivelul judeţului au fost confirmate 17.128 infectări cu SARS-CoV-2 şi 662 decese provocate de boala COVID-19.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Nu exista al treilea val!!! Gheorghita a vaccinat lumea cu vaccin de cea mai buna calitate!!!

  • Din pacate Gheorghita-i un terchea-berchea. Ar fi fost si de mirare sa fie altfel, ca astia se aleg intre ei.

 2. iar duduie propaganda germofobă… de la rusofobie la germofobie, și înapoi, și de la capăt, și tot așa, presa lumii libere…

  Aceste informări prompte ale publicului trebuie să fie însoțite de un disclaimer: niciuna din cifrele astea nu e relevantă statistic. Nu e vorba nici o clipă de un eșantion reprezentativ. Nici măcar nu se face diferența dintre numărul de îmbolnăviri și cel de infectări, fundamentală în epidemiologie. – Toate astea sunt senzaționalizarea unor fapt banal, se fac teste, unele ies pozitive.
  După un an e cel mai plauzibil că virusul are o circulație generalizată, cel mai probabil numărul infectărilor e mult mult mai mare, și fără variații mari în funcție de zonă. Dar numărul îmbolnăvirilor scade, în orice caz, numărul îmbolnăvirilor grave. Semn că mutațiile fac virusul mai puțin agresiv, și că s-a instalat imunitatea de turmă. Asta e tendința la nivel global. Dar asta citești pe ZeroHedge, nu pe BBC, că dacă nu e isterie, nu sunt nici valori occidentale…

  • Exact! Cand toata lumea doarme efectiv…astia isi permit sa-si faca de cap cu teste, panica si valul 14! Nu inteleg faptul ca virusul asta pe masura trecerii timpului nu mai devine asa agresiv, lumea se imunizeaza, cu sau fara vaccin!

 3. Iar incepeti cu alarmisme si teribilitati?!
  Numai la semnanat angoasa in randurile populatiei sunteti buni.

  • @Kenobi
   Pai asta se doreste, semanarea angoasei, panicii, ca in final sa conduca la scaderea imunitatii si boala(evident covid, altceva nu mai exista)!
   Cine sa gandeasca? Idiotii utili? Niciodata! Lor le place asa.

 4. Da al3 lea val de m.an.ip.ula.re ,ra.zb.oi ps.ih.ologic si ta.c.ti.ci de t.er.or.is.m s.a.nit a.r pe.nt.tru i.mpl.e.me.ntar.rea unui nou set de le.gi d.i.ct.at.ori.ale si lip.p.sir.i de lib.e.rr.ati