G4Media.ro

Viktor Orban se pregăteşte pentru alegerile din 2022 din Ungaria anunţând creşteri…

Viktor Orban se pregăteşte pentru alegerile din 2022 din Ungaria anunţând creşteri de salarii şi sprijin pentru familii

Premierul ungar Viktor Orban a anunţat joi o creştere a salariului minim şi a reiterat planurile de reduceri fiscale pentru familii în 2022, lansându-şi astfel campania pentru alegerile ce vor avea loc anul viitor şi care se profilează ca o competiţie strânsă, pentru prima dată în ultimii zece ani, relatează Reuters.

Premierul naţionalist de dreapta a marcat trei victorii succesive masive începând din 2010, dar acum pentru prima dată partidele de opoziţie s-au unit împotriva formaţiunii sale Fidesz, ajungându-l din urmă în sondajele de opinie, aminteşte Reuters.

Miercuri, Viktor Orban a anunţat că de la începutul anului viitor familiile cu copii vor beneficia de importante reduceri fiscale, în valoare totală de peste 550 miliarde de forinţi (1,9 miliarde de dolari), în cazul în care creşterea economică ajunge la cel puţin 5,5% în acest an.

Orban a afirmat deja anterior că tinerii sub 25 de ani nu vor mai plăti impozit pe venitul personal începând din 2022.

Joi, premierul a declarat că guvernul va lansa o consultare naţională cu privire la relansarea economiei după pandemia de coronavirus, un chestionar trimis cetăţenilor, plătit de la bugetul de stat, folosit de mulţi ani de Orban ca instrument de campanie.

„Aş vrea să confirm că ne vom asuma sarcina creşterii salariului minim la 200.000 de forinţi (700 de dolari) pe lună, într-unul sau mai mulţi paşi”, a spus Viktor Orban într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că întreprinderile mici vor trebui compensate cu reduceri de impozite pentru a putea finanţa această majorare a salariilor. Salariul minim în Ungaria este în prezent la 167.400 forinţi (590 de dolari).

Un sondaj efectuat luna trecută de grupul de reflecţie Republikon a arătat o cursă strânsă între Fidesz şi lista comună a şase partide de opoziţie, cu 32% din preferinţele de vot pentru partidul premierului, puţin sub cele 33% pentru platforma opoziţiei.

Viktor Orban şi-a făcut campanie cu susţinerea vaccinării în masă a ungurilor împotriva COVID-19, limitată deocamdată la circa 55% din populaţie, iar acum pariază pe o revenire economică rapidă pentru a contribui la realegerea sa la scrutinul din 2022.

Sursa: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. auzi la presa progresista sovina, cum un succes, locul 2 in ue la vaccinare cu un procent de 55%, este catalogat ca fiind ceva „limitat”

  limitat e ala care poate scrie asa ceva🤣, in conditiile unei „performante” autohtone de 20% 😉

 2. Alesii nostri pregatesc alegerile cu dosare penale. E mult mai ieftin, si se bucura si gura austriacului exploatator.

 3. a inceput licitarea ofertelor ? credeam ca numai la noi se practica asta

  • Ma pune pe ganduri suma de 550-580 miliarde fe forinti care vor reveni le peste 1 milion de familii cu copii.
   Asta in conditiile in care guvernul vecin este permanent acuzat de opozitia interna si externa de frauda, hotie, coruptie.
   (A, ca bani multi in buget pentru investitii, protectie sociala etc. si coruptia nu se prea pupa, sunt antagonice, nu intereseaza pe nimeni, poolimea oricum nu gandeste.
   Interesant este insa faptul ca in tarile corecte si supercinstite, cum ar fi Germania, Romania, Moldova, Ucraina, tarile scandinave, SUA, Franta etc., nici nu auzim de masuri similare pt protejarea familiilor autohtone. In cel mai bun caz sunt protejate famigliile migrantilor, care aduc voturi progresistilor globalisti, stangii liberale si caricaturilor de partide de dreapta.

  • @Orban bien faire!
   Bun comentariu, +1.

 4. Spui Ungaria si Viktor Orban si te gandesti la Schengen, fonduri europene, civilizatie, cultura si firme straine care investit acolo (Audi, Mercedes Benz, Suzuki , Ikarus, etc.
  Spui Romania si Santa Klaus si te gandesti la cacat, PSD, PNL, popor needucat, ciori jegoase manele, coruptie si la final tragi apa…din pacate.
  Sper sa avem parte si noi de un lider ca asta in urmatorii ani.
  Sa desfinteze Parlamentul/CCR, sa se adopte P. Unicameral, sa modernizeze Constitutia si sa ajute urmatoarele guverne sa accelereze reformele.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.