G4Media.ro

Viktor Orban, în campanie electorală: UE se comportă cu noi şi cu…

Sursa Foto: Viktor Orban/ Facebook

Viktor Orban, în campanie electorală: UE se comportă cu noi şi cu polonezii ca şi cu nişte duşmani / Nici comuniştii nu au reuşit să ne stăpânească, suntem David pe care Goliat ar face mai bine să-l evite

Prim-ministrul maghiar, Viktor Orban, la un miting la Budapesta cu şase luni înaintea legislativelor care se anunţă cu un rezultat strâns, a denunţat sâmbătă atitudinea Uniunii Europene faţă de ţara sa şi de Polonia, atitudine demnă de URSS după părerea lui, scrie La Libre Belgique, citată de Rador.

„Uniunea Europeană ne vorbeşte şi se comportă cu noi şi cu polonezii ca şi cu nişte duşmani”, a spus el în faţa unei mulţimi de simpatizanţi, adunaţi la un miting cu ocazia sărbătorii naţionale de comemorare a revoltei din Ungaria contra URSS din 1956.

„Bruxellesul ar face bine să înţeleagă că nici comuniştii nu au reuşit să ne stăpânească, suntem David pe care Goliat ar face mai bine să-l evite”, a adăugat el, arătându-şi sprijinul pentru Varşovia în conflictul care o opune Bruxellesului privind independenţa tribunalelor şi primatul legislaţiei europene.

Mai multe zeci de mii de persoane au venit şi au defilat înainte pe străzile capitalei. Printre participanţii la marş unii veneau din Polonia, fluturau drapele poloneze şi chiar, unul dintr ei, o pancartă pe care scria „Bruxelles=dictatură”.

Liderul suveranist de 58 de ani, la putere din 1998 până în 2002 şi fără întrerupere din 2010, trebuie să se confrunte, de săptămâna trecută, cu un contracandidat important, Peter Marki-Zay, 49 de ani, primar conservator de provincie şi câştigător surpriză al alegerilor primare ale opoziţiei, duminică.
Experţii prezic o bătălie extrem de strânsă în aprilie 2022, cum nu a mai cunoscut Viktor Orban de ani de zile.

MPZ era şi el la un miting la Budapesta de sărbătoarea naţională şi a adunat circa 5.000 de persoane în faţa cărora a spus: „Oamenii se săturaseră în 1956 şi s-au săturat astăzi!”.

Alegerile primare ale opoziţiei ungare, o premieră în ţară şi un adevărat succes, au coalizat şase partide de opoziţie, de toate culorile, într-un efort de a-şi uni forţele în faţa unui sistem electoral care îl favorizează pe dl Orban şi partidul lui de dreapta, Fidesz.

Dl Orban şi-a avertizat alegătorii contra întoarcerii stângii – „nu există decât o stângă, nu contează cum se deghizează”, a spus el – şi vorbeşte public despre bănuieli de amestec străin în scrutin.

„Când aveam nevoie de ajutorul lor, nu au venit. Acum, nu le cerem nimic şi sunt aici”, a adăugat el referindu-se la apelurile lansate către occidentali pentru a-i ajuta pe unguri în 1956.

Sursa: La Libre Belgique/ Rador/ Traducere: Gabriela Sîrbu

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

36 comentarii

 1. Ca apar activiștii bucselezi sa ne explice ca oamenii aia din poza sunt aduși cu forta de la uzinele Mercedes și audi ca sa fluture steagurile pentru dictator.

 2. Orban: câteva zeci de mii.
  Sluga bruxelului aproximativ 5000. In limbajul activiștilor europeni asta înseamnă cam doua autobuze. Maxim

 3. intra in scenariul rosu din toate punctele de vedere

 4. Acum am dat de filmare…zeci, sute de mii de persoane…nici un steag _ue nici un steag nato dar plin de steaguri maghiare…oamenii isi fauresc cu indrazneala si curaj propriul destin.
  Tara lor, cultura lor, credinta lor, destinul lor nu la mana agenturilor straine.
  Bravo lor si mult succes.

  • Ar fi interesanta o traducere a celor 3-4 ore sau barem al discursului lui Orban V. pt ca nu inteleg mai deloc maghiara.

  • VREAU SA FIU UNGUR. MI E SILĂ DE ZDRENȚELE DIN FRUNTEA KOLONIEI, ÎN FRUNTE CU KLAUS. Sigur V Orban va avea 80%din voturile ungurilor. Respect patriotule

  • Cuvinte sforăitoare . Rostite cu ocazia aniversării a 65 de ani de la revolta populară din 1956. Pentru noi născuți, la 23 Oct 1956 a izbucnit revolta maghiarilor împotriva regimului comunist, care a ținut până la 10 Nov 1956. Revolta a fost sângeros înnăbușită de trupele rusești ( 4- 10 Nov ) și a dus – între altele – la emigrarea în occident a cel puțin 500.000 unguri. Davidul de azi, mai puțin zvelt, dar cu atât mai scund, un singur cuvânt nu a rostit despre cine au fost în 1956 Goliații ( rușii ).
   În rest, bineințeles, discurs gustat cu entuziasmul cuvenit de ”civili ai păcii” – un ong de martori, finanțat de stat – întărit de mii de compatrioți ai noștri, transportați așa cum se cuvine, în mod organizat cu autobuze, aducând contribuția lor la răspândirea frățească a covidului, ca intre frați.

  • Florin, tu ești rus, dar vrei sa fii ungur, dar din păcate pentru tine, ești roman. Du-te nene în rusia sau ungaria, dacă de țara ta natală ți-e silă! Ești exemplul perfect de analfabet, care pune botul la toate prostiile. Faptul ca te-ai căsătorit cu o rusoaica, doar pentru faptul ca ești admirator ul lui putin, spune multe despre tine. Pleacă, ești un rebut pentru noi!

 5. La mitingul FIDESZ au fost între 300 mii și 500 mii de persoane, la cel al opoziției au fost între 3-4000. Asta spune totul.

  • Ceausescu la ultimul miting avea mai multi :)))))

 6. Duma cu „cetatea asediată“!
  Ce să spun, metodele staliniste de prostire a unui întreg popor în plină acțiune.

  Se va calma viktatorul măscărici după ce vor ajunge la scadență polițele nebuniei electorale.

 7. Nimic straniu sa vezi comentarii la indigo pe aceeasi idee 🙂 … mai rasfirati baieti, mai rasfirati…

  • Nu e nimic straniu ca oamenii spun ceea ceea ce e evident. Contrar propagandei de la stăpânirea de la Bruxelles Ungaria și Polonia aleg altceva.

 8. Mult haur p-aici 😁

  • Logic, nu au nici o platforma de exprimare, in afara de gardul din fata blocului 😀

  • Și multe vaci useriste. Le vine rândul la abator, curand

  • Trei comentarii, toate ale aceluiași postac decerebrat😈.
   Când o să pricepi băh gica, inteleptul, pacala, motz, goe, george, moromete, m, s, berbec, vasile, paul de timișoara, phillip, gabi, un domn, alt domn, etc, etc, că e suficient să deschizi gura ca să știm ce-au mâncat stăpânii tai? Hai jet.

 9. Și după cele mai pesimiste estimări făcute de opoziție la mitingul Marșul Pācii au luat parte între 4 sute și 5 sute de mii de simpatizanți!!!Și atenție după ce a plecat mulțimea acasă arătau filmări in direct de pe traseul parcurs și din piatā un pahar sau flacon aruncat nu se vedea!!!Spune multe…Barbarii de unguri.

 10. Ce spuneti voi, ungurasi, zeci si sute de mii? La miting au fost mileoane, bre! Viktorash e cel mai iubit fiu al poporului, restul trebuie arsi pe rug! Ii tin pumnii sa castige si sa distruga definitiv Ungaria, bravo Viktorache, mergi pana la capat, nu te lasa!

 11. Conservator cu numele…mai degraba produs in laboratoare la niste unii.
  Ce conservatori ati vazut voi primit cu caldura si simpatie la oficina stangist globalista cnn si caruia tovarasa christiane amanpour sa i se adreseze oarecum cordial?

 12. Gigi Duru sāracule in Ungaria acea distrusă șint tratați momentan niste români din România educatā a multdecoratului președinte .https://youtu.be/q2kNj63Opag

 13. Ceuasescu la ultimul miting avea mai multi :)))))))))))
  Ochiosul mai are putin si vorbeste de ajenturile straine :))))

  • Văd că esti prezent la orice subiect, despre Orban si Ungaria. Nu ar trebui, să mai schimbați nick-ul când lucrați…. Știi, sa păreți mai mulți… Papagal prost!

  • @Incepe sa puta ..demult dar te-ai prins tarziu fie ca puti si nu simti mirosul fie ca te speli rar ! In UE lumea se spala des . Dar cand ai gena de pustas mirosi a cal mereu la fel ca si stramiosii tai huni care pe cal erau oameni..dupa ce descalecau …VAX ALBINA au ajuns sa se planga mereu ca alti sunt de vina !

 14. —OP—
  In aceeasi masura in care David lua 5 milarde de euro anual de la Goliat in plus fata de ce cotiza, din care apoi f.ur.a prin firme de interpusi mai mult de jumatate.
  Iar Goliat era un fr.aier cu 27 de voci care nu era in stare nici sa investigheze furtul la nivel de stat nici sa opreasca robinetul.
  Inainte de asta David fusese intâi tânar com.un.ist, apoi pro.gre.sist convins cu bursa Sor.os, apoi conservator moderat ca sa ajunga la putere si apoi pop.ulist radi.cal dupa ce a acaparat tot statul. Toate doar din convingere si dragoste de tara.
  In afara de diferentele astea totul e exact la fel.

 15. UE e bun doar la dat bani

 16. Tree Fitty : ati uitat sa adaugati ca a fost si foarte … liberal(ba chiar oaresce „sef”al liberalilor nebunului de Goliat)

 17. Începe să pută@ Prost o fost mamuca cind te-a făcut pe tine și n- a făcut o ciorbă in loc sa se culce cu un bețiv

 18. Orbane dacă nu îți convine de UE ieși din Uniune. Și asa nu afci altceva decit sa bagi biete în roate. În rest…așteptăm cu drag sa vedem dacă maghiarii sunt la fel de prosti ca britanicii și sa voteze ieșirea din UE iar acum sa chitare de foame.

 19. Posibil și 90% din voturi sa fie ale lui dar,mă tem că vor apare Comisiile de Verificare ale UE,care verifică pe cei din Comisiile de Numărătoare a voturilor in Hu și vor constata multe ilegalități, vezi Clocotind Armand,etc….