G4Media.ro

VIDEO Un analist militar rus sugerează, la televiziunea de stat, că Ucraina…

captura twitter

VIDEO Un analist militar rus sugerează, la televiziunea de stat, că Ucraina ar putea câștiga războiul: Intenționează să lupte până la ultimul om / Oricât de mult am urî să recunoaștem, practic întreaga lume este împotriva noastră

Analistul militar rus Mihail Hodarionok a vorbit în termeni extrem de critici despre șansele Rusiei în războiul din Ucraina și despre izolarea geopolitică „totală” a Moscovei, într-o emisiune emisiune recentă difuzată de unul dintre dintre principalele canale TV de stat, Rossia 1.

Acesta avertizează că operaționalizarea ajutorului european înseamnă că cifra de „un milion de soldați ucraineni înarmați trebuie să fie privită ca o realitate a viitorului foarte apropiat”, potrivit Sky News.

„Trebuie să luăm în considerare în calculele noastre operaționale și strategice că situația în această privință se va înrăutăți, sincer”.

El spune că nivelul de profesionalism al unei armate este determinat de nivelul de pregătire și de „moralul și disponibilitatea acesteia de a vărsa sânge pentru patrie”.

Hodarionok afirmă, în plus, că ideea că soldații angajați pe bază de contract contract sunt profesioniști este „înrădăcinată” în mintea politologilor ruși, dar realitatea este diferită: „Departe de asta! Departe de asta!”.

„Dar dorința de a-și proteja patria, în sensul în care există în Ucraina, chiar există acolo, ei intenționează să lupte până la ultimul om”.

Acesta citează „clasicii marxism-leninismului”, spunând că „în această privință nu au fost proști”.

„În cele din urmă, victoria pe câmpul de luptă este determinată de un nivel ridicat al moralului în rândul personalului, care varsă sânge pentru ideile pentru care este pregătit să lupte.”

În ceea ce privește NATO, și cu referire la posibila intrare a Suediei și Finlandei în alianță, analistul militar subliniază importanța menținerii „unui simț al realismului politico-militar”.

„Dacă îl depășești, atunci mai devreme sau mai târziu realitatea istoriei te va lovi atât de tare încât vei regreta”, spune el.

„La urma urmei, principala deficiență a poziției noastre politico-militare este că, într-un fel, ne aflăm într-o izolare geopolitică totală și că, oricât de mult am urî să recunoaștem acest lucru, practic întreaga lume este împotriva noastră.”

Astfel de comentarii, notează Sky News, par aproape de neconceput la televiziunile de stat rusești și este imposibil de măsurat cu exactitate impactul acestor remarci asupra unui public neobișnuit cu o astfel de franchețe.

De asemenea, va fi interesant de observat dacă Hodarionok va mai fi invitat la emisiunea găzduită de una dintre principalele propagandiste ale Kremlinului.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

21 comentarii

 1. In sfarsit unul cu capul pe umeri…

  • Da….intr adevăr… ! Dar parca vad ca face temperatura de la etajul 8!

  • Sunt de acord cu Gicu.
   Hodarionok al nost’ o sa faca tot ce poate de-o sa se-mpiedice si o sa cada de pe un acoperis de-undeva, cel mai probabil pana la sfarsitul saptamanii.
   Accidental, bine-nteles…

 2. Tactica sovietica. Pui argumentele adversarului in gura unui om pe care publicul il uraste si apoi le demontezi livela TV. In felul asta publicul tau captiv nu va rezona asa puternic cu ele (de aia trebuie sa fie nesuferit cel care le aduce) si va avea munitie sa le respinga folosind argumentarile oficiale. De asemenea scuteste regimul de dureri de cap cauzate de oameni care ar cauta sa dezbata ei cu fortele lor argumentele respective. Cu alte cuvinte, kaghebisme ieftine.

 3. Sângele vărsat pentru mașina de spălat.
  Apropo, și naziștii erau urâți de toată lumea.

 4. Dacă toți îți spun că ești beat, poate este bine să te culci!

 5. puteti sa puneti poze cu geoana zilnic, nu votam

 6. @dr.no….ia ti praștia și ajuta ti camarazii muzici…înrolează te!

 7. Nu as servi ceai in locul lui.

 8. Hodarionok va cadea in curand de la balcon, desi locuia la parter.

 9. Deja esti matol? Votka aia a voastra e deja pe sponci, in curand veti scoate pufoaicele sovietice de la naftalina. 😂

 10. Omu’e realist. Cât despre invitație…. să sperăm că nu va fi invitat la un ceai…

 11. @ciolovec
  In articol zice că toată lumea e împotriva operațiunii speciale, probabil și o bună parte din ruși.
  Nu spune nimic de ură, dar pe tine clar te detestă toată lumea pentru ceea ce debitezi.

 12. Buna dimineata! Ati avut nevoie de 3 luni de razb0i falimentar, ca sa va dumiriti ca s-a unit Occidentul impotriva voastra?! Aferim! (cum ar zice pretenul vostru, erdogan) Si hai, siktirr!

 13. Câștigă cu ajutorul celorlalte state.

 14. lasa canepa tovarase. E jale mare la ferma de orci!

 15. 1 milion este versiunea rusa optimista. Dacă Ucraina primește in continuare ajutor in armament, atunci pot echipa 10 milioane. Atâția bărbați exista in Ucraina care pot satisface stagiul militar. Și aia or sa lupte nu pentru țara lor, ci pentru neveste, copii, părinți și pentru casele lor. Rușii nu au nici un motiv sa fie in Ucraina. Nu au ce sa apere acolo.

 16. Ucraina poate fi susținută de occident numai in cazul raportării la Rusia.In viitor daca Ucraina va avea de furca cu un alt stat, ea va fi considerata un”rus european”. Aderarea la UE este problematica. Albanezii și romanii sunt inca priviti ca dubioși. De preferat zece turci decât un ucrainean.

 17. Un articol bun, o analiza corecta a realității!
  Federația Rusa are resurse umane valoroase !

  • Asa e, are oameni valorosi. Problema e ca s-au carat deja prin America, Franta, Georgia, pana si Uzbekistan..
   Cati or avut si ei.
   Cat despre moshulica, sa fim seriosi..nu mai departe de acu o saptamana erau cu nucleara si mersul in rai, si el si skabeyeva aia.