G4Media.ro

VIDEO Ucraina respinge cel mai mare atac cu tancuri al Rusiei de…

Sursa foto: RONALDO SCHEMIDT / AFP

VIDEO Ucraina respinge cel mai mare atac cu tancuri al Rusiei de la începutul războiului / Moscova a pierdut cel puțin 20 de vehicule blindate, susține Kievul

Rusia a pierdut cel puțin 20 de vehicule blindate într-un singur atac eșuat în vestul regiunii ucrainene Donețk, au afirmat trupele ucrainene, relatează The Telegraph.

Forțele Kievului au respins o forță de 36 de tancuri și 12 vehicule de luptă a infanteriei BPM în cadrul unui asalt mecanizat de amploare la nord-vest de Avdiivka pe 30 martie, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), citând un militar ucrainean.

Atacul masiv cu tancuri se crede că este unul dintre cele mai mari asalturi mecanizate ale Moscovei de la începutul războiului.

Imaginile geolocalizate ale locului arată un număr mare de vehicule rusești avariate de-a lungul unui drum la nord-vest de Tonenke, la opt mile vest de Avdiivka, militarul anonim relatând că 12 tancuri rusești și opt vehicule blindate au fost distruse în timpul asaltului.

Amploarea atacului, desfășurat de Regimentul șase de tancuri al Rusiei, indică faptul că este posibil ca comandamentul rus „să acorde prioritate” regiunii Avdiivka ca loc al unei ofensive de primăvară, a declarat ISW.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...