G4Media.ro

VIDEO Turcia acuză Grecia că a împins o barcă cu migranți înapoi…

Sursa foto: Captură video - Twitter / T.C. Millî Savunma Bakanlığı

VIDEO Turcia acuză Grecia că a împins o barcă cu migranți înapoi în apele turcești

Turcia a acuzat luni Grecia că a împins o ambarcațiune cu migranți din apele teritoriale grecești înapoi în cele turcești, relatează Reuters.

Ministerul Apărării de la Ankara a declarat că incidentul a avut loc duminică, în apropiere de Rodos, și a postat pe rețelele de socializare imagini filmate cu drona care, potrivit acestuia, arată cum paza de coastă a întors barca în apele turcești, în apropiere de stațiunea Marmaris din sud-vestul țării.

Paza de coastă elenă nu a făcut niciun comentariu imediat.

Reuters nu a putut verifica imediat autenticitatea imaginilor, care arată cum ocupanții unei ambarcațiuni atașează o frânghie de la pupa acesteia la o mică barcă pneumatică, pe care barca o remorchează apoi în sens invers înainte de a se desprinde de aceasta și de a se îndepărta. Nu a fost clar câte persoane se aflau în bărcuță.

Atena a negat în repetate rânduri acuzațiile grupurilor de apărare a drepturilor omului și ale agenției ONU pentru refugiați, UNHCR, că împinge migranții în afara apelor grecești, afirmând că interceptează ambarcațiunile pe mare pentru a-și proteja granițele.

Grecia a fost în prima linie a crizei migrației din Europa în 2015 și 2016, când aproximativ un milion de refugiați care fugeau de războiul și sărăcia din Siria, Irak și Afganistan au sosit, în principal prin Turcia. De atunci, numărul sosirilor a scăzut brusc.

Grecia și Turcia, state membre NATO și rivali istorici, au fost mult timp în dezacord din cauza problemelor legate de migranți și a revendicărilor teritoriale concurente.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Nota 10 pentru țațichiși!

  2. Migrantii sa se duca in tarile vecine sau in SUA nu in Europa!

  3. Asta cu hoardele de MIGRANTZI ILEGALI (în marea majoritate hãndrãlãi muslmani) .. e un fel de invazie si ulterior cucerire soft a continentului European ?! 🔥💣