G4Media.ro

VIDEO Tunisia: Mii de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta…

sursa foto captura

VIDEO Tunisia: Mii de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva preşedintelui Kais Saied

Mii de tunisieni au ieşit în stradă duminică în capitala Tunis pentru a protesta împotriva preşedintelui Kais Saied, care şi-a înăsprit recent controlul asupra puterii şi şi-a extins autoritatea, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Câteva mii de persoane s-au adunat pe Bulevardul Habib Bourguiba din centrul Tunisului, sub supravegherea unui amplu dispozitiv de securitate. Unii manifestanţi strigau ‘Joc cu lovitura de stat’, iar alţii, ‘Saied trebuie să plece’.

Protestul urmăreşte să îl preseze pe Saied să renunţe la măsuri, care au început în iulie, când el a suspendat parlamentul şi l-a demis pe premier, după care, în această lună, şi-a extins puterile legislative şi executive şi a suspendat unele prevederi din Constituţie.

„Ne aflăm în prezent într-o monarhie neconstituţională, personală, condusă de Kais Saied”, a declarat Al-Sahbi Atiq, parlamentar al mişcării islamiste Ennahda, cel mai mare partid din legislativ.

„Ne opunem loviturii de stat cât de tare putem şi sprijinim orice dialog naţional pentru a restabili Constituţia şi legalitatea, iar apoi vom susţine orice reforme în cadrul constituţional legitim”, a afirmat Atiq pentru DPA.

Măsurile preşedintelui Kais Saied au divizat această ţară din nordul Africii.

Susţinătorii şefului statului au organizat sâmbătă un protest pe aceeaşi stradă şi au ars Constituţia pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de actualul sistem politic, în vigoare de la revolta din 2010-2011.

Saied, care şi-a apărat în mod repetat deciziile, încă nu a numit un nou prim-ministru.

Acest fost profesor de Drept a devenit preşedinte în 2019 şi de atunci este blocat într-o dispută politică în jurul puterilor guvernului şi ale parlamentului.

Sursa Foto: captura

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. Ptiu, Dra..ce! Am vazut cu coada ochiului „K” și am avut impresia că scrie „Klaus”…. Cât pe ce să pun mâna pe masca de gaze lacrimogene și pe scutul anti-pulan…

  • @ Sfoara☆
   Uite-așa alunecă pluSECUrimea de la neo-bolșevism la neo-troțkism, urmare a cascadei năucitoare de eșecuri politice !
   Nu o uita pe 🐳 Șoșoacă, aveti nevoie si de blindate, doar cu infanteria nu faceți nimic !
   Si mai e unul, Bird, care va asigura acoperirea aeriană ! 😂