G4Media.ro

VIDEO Trump, după apelurile Gretei Thunberg la Davos: Trebuie să-i respingem pe…

VIDEO Trump, după apelurile Gretei Thunberg la Davos: Trebuie să-i respingem pe eternii profeţi pesimişti şi predicţiile lor ale apocalipsei

Preşedintele american Donald Trump a denunţat ”profeţii pesimişti” şi ”predicţiile apocalipsei” într-un discurs, marţi, la Davos, la care a asistat şi activista în lupta împotriva modificărilor climatice Greta Thunberg, care a deplâns anterior faptul că ”nu s-a făcut nimic” în vederea salvării mediului, relatează AFP.

”Trebuie să-i respingem pe eternii profeţi pesimişti şi predicţiile lor ale apocalipsei”, a declarat el la Forumul Economic Mondial (WEF), la puţin timp după ce tânăra suedeză şi-a exprimat regratul faţă de faptul că ”nu s-a făcut nimic” în vederea opririi modificărilor climatice.

După ce a prezentat pe un tom mai degrabă monoton o lungă listă de succese economice şi sociale, care au adus Statelor Unite ”un boom cum nu s-a mai văzut înainte”,

Preşedintele american a lăudat abundenta producţie de hidrocarburi a Statelor Unite, ”numărul unu mondial al gazelor (naturale) şi petrolului”, şi independenţa lor energetică.

El nu a spus un cuvânt despre energii regenerabile.

În finalul acestui veritabil discurs de campanie electorală, miliardarul republican – care candidează la un nou mandat şi care este vizat de un proces de destituire – a apreciat că ”frica şi îndoiala (nu sunt) modele bune de gândire”, vizând-o mai mult sau puţin direct pe Thunberg.

El a lăudat mai degrabă inovaţia decât reglementarea.

Este dificil să nu se vadă în alocuţiunea sa un mesaj adresat activiştilor mediului şi mai ales Gretei Thunberg care, potrivit ziarului The New York Times (NYT) urmează să repete marţi după-amiaza, într-o alocuţiune, că a venit vremea ”să ne panicăm”, pentru că ”arde casa”.

Aceste expresii au impresionat deja elita economică şi politică la Davos, la prima participare, anul trecut, a tinerei suedeze.

Vezi mai jos integral discursul lui Donald Trump la Forumul economic de la Davos

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

22 comentarii

 1. :)) a inceput sa imi placa Trump, el macar e sincer. Sa nu imi spuna Greta Thunberg ca venit pe jos la Davos, sau cu trasura ….ca sa nu polueze.

 2. Trump a uitat sa zica: LEFTISM Is A Mental Disorder!

 3. Bozo the trumpeter…

 4. După ce a pus în scenă toată piesa aia cu Soleimani, să mai crească prețul petrolului, dar si pentru a împiedica o posibilă înțelegere a saudiților cu Iranul, după alte sancțiuni recente, plus procesul de suspendare pe care-l are-n spate…ce putea să zică! După US, potopul. Că doar cu sprijinul industriei de petrol (si a evangheliștilor captivi) speră să câștige al doilea mandat. Make the oil industry great again!

  • Evanghelistii sunt oameni onorabili, cu decenta si meserii demne, spre deosebire de transgenderisti si comunitatile de freaks lgbtqr+ , de hipersexualzati cu gandire de unicelulare pentru care existenta se reduce la cateva fluide si la gemete mai mult sau mai putin sacadate!

  • @Monica

   nu văd legătura lejebete cu ce-am scris io, dar în fine, fiecare cu ce-l doare…cât despre evangheliști, nu prea are legătură meseriile demne (probabil că majoritatea dintre ei le au, că doar nu trăiesc din trafic de carne vie) cu posibilitatea de a fi manipulați ideologic prin apel la credința lor (ceea ce, din partea politicienilor, mi se pare cu totul josnic)

 5. Moșul ăsta are 73 de ani îl doare undeva că oricum el nu o să apuce dezastru ecologic care urmează

 6. E bun,din cand in cand,cate unul ca asta in istorie.
  Este o vorba romaneasca: daca nu belesti ochii…

 7. La noi vorba este valabila de 30 de ani!

 8. Vă mai aduceți aminte de Al Gore?
  Revedeți filmul lui despre schimbarea climatică și verificați dacă s-a împlinit vreuna din predicțiile lui catastrofice.
  Minciuni, perdele de fum, intoxicări. Toate pentru ca proștii să accepte tehnologii scumpe (chipurile verzi) și un preț mai mare la energie.

 9. @vasile
  Ești miner?
  De când stai acolo?

 10. Discurs de om batran, care traieste in trecut. Din fericire, nu toti oamenii in varsta, traiesc in trecut.

 11. Ar fi trebuit sa o pizduiasca nitel pe cacacioasa aia mica!
  Da o n plm de isterica!

 12. Draga REDACTIA. te rog sa ma scuzi dar constructia „eternii profeţi pesimişti şi predicţiile lor ale apocalipsei” este total analfabeta.
  Singura solutie : mana pe carte.

 13. Americanii isi permit luxul sa aiba un circar la conducere. In rest ne uitam la termometru 11-14 grade plus în ianuarie.

  • Vai prost ești! Bă, și în 90 erau tot 14 – 15 grade în plus în ianuarie, în România. Plus de nenumărate de ori în ultimul mileniu.
   Bă de perioada de încălzire globală în epoca imperiului roman ai auzit?
   Ăia ce poluare aveau atunci?
   Mai gândește, bă.

  • Mai puține cheltuieli cu încălzirea. E de bine, nu?

  • Poluare exista de cind lumea , dar nu cu acesti poluatori din zilele noastre . Vulcani in eruptie masiva , explozii subterane cu aparitia de noi paminturi ,insule, peninsule , animale de dimensiuni uriase ce necesitau conditii speciale de trai , meteoriti uriasi ce loveau pamintul si desigur gazele trupelor romane ce marsaluiau spre patria lui Asterix si Obelix .