G4Media.ro

UPDATE Autoritățile au deschis punctul de frontieră Borș pentru fluidizarea traficului/ Șoferii…

UPDATE Autoritățile au deschis punctul de frontieră Borș pentru fluidizarea traficului/ Șoferii au protestat în Vama Nădlac din cauza controalelor și a timpului mare de așteptare, de peste 5 ore

UPDATE ora 20:00 Punctul de Trecere a Frontierei Borş a fost deschis pentru efectuarea formalităţilor de frontieră dintre România şi Ungaria, a informat, sâmbătă, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea. „În vederea fluidizării traficului la graniţa dintre România şi Ungaria, Poliţia de Frontieră Română a contactat autorităţile de frontieră din Ungaria, pentru a permite cetăţenilor români tranzitarea Ungariei şi efectuarea formalităţilor de frontieră, atât pe sensul de ieşire din România, cât şi pe sensul de intrare în ţară, şi prin PTF Borş, judeţul Bihor, în intervalul 7,00 – 1,00 (ora României)”, se arată în comunicatul transmis de ITPF Oradea.

***

Timpul de aşteptare la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac a fost, sâmbătă, de peste 300 de minute, coloanele de maşini depăşind şase kilometri şi pe sensul de intrare şi pe cel de ieşire din ţară. Toate persoanele care trec graniţa sunt verificte epidemiologic, fie la intrarea în România, fie la intrarea în Ungaria. Peste o sută de persoane care au aşteptat ore în şir au protestat, strigând ”Hoţii”. Oamenii au cântat Imnul Naţional, transmite News.ro.

UPDATE: Peste o sută de persoane care au aşteptat ore în şir pentru a intra în ţară au protestat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac.

Oamenii au strigat ”Hoţii” şi au cântat Imnul, cerând ca formalităţile să se desfăşoare mai repede.

Știrea inițială

Aplicaţia Poliţiei de Frontieră ”Trafic Online” anunţă timp de aşteptare de 300 de minute la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac.

”Timpi de aşteptare din cauza anchetei epidemiologice efectuate la intrarea în ţară. Pe sensul de ieşire din România: valori mari de trafic şi verificări amănunţite ale autorităţilor de frontieră ungare”, precizează Poliţia de Frontieră.

Potrivit sursei citate, se intră în ţară pe şapte artere şi se iese pe cinci artere, aceasta fiind capacitatea maximă a Vămii Nădlac, cu toate acestea coloanele depăşesc şase kilometri şi pe sensul de intrare şi pe cel de ieşire.

Poliţia de Frontieră Română continuă să aplice în punctele de trecere a frontierei, alături de celelalte autorităţi cu atribuţii în domeniu, măsurile de prevenire şi control a răspândirii virusului SarsCov-2.

Astfel, situaţia participanţilor la trafic va fi în continuare atent monitorizată încă de la intrarea în ţară, iar în punctele de trecere a frontierei (rutiere, maritime şi aeroportuare) se vor face verificări pentru toate persoanele care se prezintă la intrarea în ţară şi sosesc dintr-o călătorie internaţională, conform listei actualizate de Institutul de Naţional de Sănătate Publică.

”În această perioadă, formalităţile de frontieră urmează aceeaşi procedură în sensul că, pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare la locuinţă sau carantină instituţionalizată”, a transmis Poliţia de Frontieră.

În continuare, se interzice intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetăţenilor străini şi apatrizilor, cu câteva excepţii prevăzute de decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

De asemenea, rămâne suspendată temporar, total sau parţial, activitatea prin următoarele puncte de trecere a frontierei de stat:

La frontiera româno-ungară:
 Turnu, judeţul Arad (cu excepţia circulaţiei lucrătorilor transfrontalieri);
 Salonta, judeţul Bihor – feroviar şi rutier (cu excepţia circulaţiei lucrătorilor transfrontalieri pe cale rutieră);
 Săcuieni, judeţul Bihor (cu excepţia circulaţiei lucrătorilor transfrontalieri);
 Valea lui Mihai, judeţul Bihor – feroviar şi rutier (cu excepţia traficului feroviar de marfă);
 Carei, judeţul Satu Mare.

La frontiera româno-bulgară:
 Negru Vodă, judeţul Constanţa;
 Lipniţa, judeţul Constanţa;
 Dobromir, judeţul Constanţa;
 Zimnicea, judeţul Teleorman;
 Turnu Măgurele, judeţul Teleorman;
 Bechet, judeţul Dolj (cu excepţia traficului de marfă).

La frontiera româno-ucraineană:
 Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş;
 Isaccea, judeţul Tulcea.
La frontiera româno-moldoveană:
 Rădăuţi-Prut, judeţul Botoşani;
 Oancea, judeţul Galaţi;

La frontiera româno-sârbă:
 Porţile de Fier II, judeţul Mehedinţi;
 Drobeta-Turnu Severin, judeţul Mehedinţi (cu excepţia traficului de marfă);
 Orşova, judeţul Mehedinţi;
 Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin;
 Naidăş, judeţul Caraş-Severin;
 Vălcani, judeţul Timiş;
 Stamora-Moraviţa, judeţul Timiş – feroviar (cu excepţia traficului de marfă);
 Lunga, judeţul Timiş;
 Foeni, judeţul Timiş;
 Jimbolia, judeţul Timiş – feroviar (cu excepţia traficului de marfă).

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Trebuiau carantinati la frontiere.Am sustinut aceasta idee inca din martie 2020.Nu am fi avut probleme cu cocalarii din Insuratei, Timisoara, Bolintin ETC, nu am fi stat 60 de zile inchisi in casa, am fi lucrat etc.DIASPORA TREBUIA CARANTINATA LA FRONTIERA!!!Iar, acum episodul se repeta:Indivizii care canta Imnul sunt niste lepre care te-ar vinde pe o lingura de apa-asa de mult si-au iubit patria ca au plecat la furat, prostituitie, sparaghel, ingrijit batrani etc… pe EURO, ca sa -si ia BMW si vila.Ai nostri au luptat in munti, au mancat scoarta de copac, iar astia o dau pe patriotism-lepre ordinare!!!!!

  • Am auzit ca unul dintre ei ti-a facut un tuseu rectal. Este adevarat ca ti-a ajuns pana la creier?

  • @OMV – esti foarte prost !!! chiar pamant de flori pot spune!

  • Axelse, ai uitat sa spui, in focul insultelor, unde nu a avut dreptate OMV. Poate nu te-ai uitat la stirea cu cei veniti (oare ce s-o fi intimplat de, brusc, au aparut suvoaie de romani care se grabesc sa intre in tara, nefiind nici Pasti, nici Craciun, nici perioada de concedii, nici macar 1 mai ?) din afara, altfel ti-ai fi pus si tu intrebari, cum am facut eu, cum de toti astia sint parca facuti la strung, toti la fel, aceleasi mutre (cu care nu ai vrea sa te intilnesti nici macar ziua, darmite noaptea), cei mai multi de aceeasi virsta, 99% barbati, nu tu copii, nu neveste, doar niste indivizi asa cum i-a descris OMV, iubitori de BMW si de manele ? Ce i-o fi lovit dintr-o daca de trebuie sa vina gramada in tara ? Ai vazut cozile la ambasade, de alegeri ? Nu asa aratau chipurile alora, nici pe departe. Aia era diaspora cinstita, ma tem ca astia sint tot smenari, hoti, proxeneti, cum a fost si primul val, cind a inceput pandemia.
   P.S. Nu exista in limba romana normala „foarte prost”, asa cum nu exista „foarte mare dreptate” si alte greseli flagrante de exprimare de care dai la tot pasul pe internet. Ai grija (nu mare grija) !

 2. Asta e rezultatul eliminării carantinei obligatorii. Vine un nou val masiv de covid adus de afara. O luam de la capăt.

  • este noapte in cutia ta craniana! de fapt, esti pamant de flori!