G4Media.ro

VIDEO Schimb de 100 de prizonieri de război între Rusia și Ucraina

Sursa foto: Twitter / Andrii Yermak

VIDEO Schimb de 100 de prizonieri de război între Rusia și Ucraina

Rusia și Ucraina au efectuat joi un schimb de prizonieri, 100 de soldați în total întorcându-se în țările lor de origine, relatează CNN.

Potrivit oficialilor ruși și ucraineni, fiecare parte a returnat câte 50 de soldați captivi în urma negocierilor.

„La 24 noiembrie, în urma procesului de negociere, au fost returnați 50 de militari ruși de pe teritoriul controlat de regimul de la Kiev, care se aflau în pericol de moarte în captivitate”, a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Soldații vor fi duși la Moscova pentru tratament și li se va oferi „asistența medicală și psihologică necesară”, a adăugat acesta.

Potrivit biroului președintelui Ucrainei, Andrii Yermak, doi ofițeri se numără printre cei 50 de soldați întorși în țară care au fost capturați în luptele de la Mariupol, Azovstal, de la centrala electrică de la Cernobîl și de pe Insula Șerpilor.

„Continuăm să lucrăm la eliberarea tuturor oamenilor noștri din captivitate. Sunt recunoscător pentru activitatea Comandamentului de coordonare pentru tratamentul prizonierilor de război. Îi vom întoarce pe toți”, a declarat el într-o declarație.

În ultimele două zile, 86 de membri ai serviciilor ucrainene au fost returnați și un total de 1.269 de persoane au fost eliberate pe parcursul invaziei ruse, a adăugat el.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Cam putini,doar 100 de prizonieri rusi a avut ukr. Pentru trolii fara creier care o sa iasa la atac, rusii mau au inca din aia 2000+ de la Mariupol.