G4Media.ro

VIDEO Roger Federer, primul elveţian în viaţă pentru care se emite o…

VIDEO Roger Federer, primul elveţian în viaţă pentru care se emite o monedă cu efigia sa. Imaginea va surprinde și celebrul său backhand

Tenismenul Roger Federer va deveni primul elveţian în viaţă pentru care se emite o monedă cu efigia sa, în ianuarie urmând să apară moneda de argint de 20 de franci elveţieni cu chipul sportivului, relatează Reuters.

Federer, în vârstă de 38 de ani, de 20 de ori câştigător de grand slam, este considerat de mulţi cel mai mare jucător de tenis din istorie şi un erou naţional în Elveţia.

Swissmint a anunţat că 55.000 de monede pe care apare Federer cu celebrul său backhand vor fi produse şi disponibile pentru a fi precomandate începând de marţi şi până la 19 decembrie.

“Realizările sportive al lui Roger Federer, implicarea sa în acte caritabile, natura sa şi accesibilitatea pentru fani au făcut Swissmint să îi dedice această monedă de argint de 20 de franci. Este prima dată când se procedează astfel cu o persoană în viaţă”, a declarat un reprezentant Swissmint pentru Reuters.

Deoarece se estimează că vor exista foarte multe solicitări, s-ar mai putea emite 40.000 de monede cu efigia lui Federer în luna mai, iar o monedă de aur de 50 de franci elveţieni, cu un alt design, va fi emisă de asemenea anul viitor.

“Mulţumesc, Elveţia şi Swissmint pentru această incredibilă onoare”, a notat Federer pe Twitter.

Monedele commemorative emise de Elveţia în acest an marchează, între altele, şi aniversarea aselenizării. Ca mai recentă emisiune legată de sport datează din 2015, când a apărut o monedă comemorativă pentru Hornussen, un sport traditional elveţian practicat de fermieri.

sursa foto: Swissmint.ch

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Elvetienii o duc bine, iar asta conteaza de fapt. Nivelul de trai al populatiei.
    Ca , in rest, dpdv istoric cu ce naiba sa se laude, in afara de banci si bancheri, Wilhelm Tell, Garda de la Vatican si…cam atat.
    Roger Federer merita toate onorurile!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.