G4Media.ro

VIDEO Revoltă în cartierul bruxellez Anderlecht după moartea unui tânăr care a…

VIDEO Revoltă în cartierul bruxellez Anderlecht după moartea unui tânăr care a fugit de poliție

Poliţia belgiană a arestat sâmbătă 45 de persoane care au luat parte la o revoltă în cartierul bruxellez Anderlecht, unde sute de locuitori au ieit în stradă în ciuda restricțiilor și au atacat forțele de ordine, potrivit Le Soir.

Participanții la revoltă au furat și o armă de foc dintr-o mașină de poliție.

Chemările la revoltă au venit pe rețelele sociale după ce Adil, un tânăr de 19 ani, a murit în urma impactului dintre scurterul pe care îl conducea și o mașină de poliție. El fugea de un alt echipaj de poliție care îl urmărea pentru că oprise pentru a le prezenta oamenilor de ordine documentele necesare pentru cei care părăsesc domiciliul în timpul pandemiei de coronavirus.

După o seară de vineri presărată de mai multe incidente, forţele de intervenţie ale poliţiei au fost desfăşurate sâmbătă pentru a dispersa tineri manifestanţi care s-au adunat pentru a protesta, răspunzând unor apeluri lansate pe reţelele sociale.

Doi poliţişti şi şapte manifestanţi au fost răniţi uşor în urma incidentelor, a declarat pentru AFP primarul cartierului Anderlecht, Fabrice Cumps, transmite Agerpres.

„Situaţia este evident sub control”, dar poliţia rămâne mobilizată şi se aşteaptă la „noi tulburări (…)”.

Primarul, care a declarat că s-a întâlnit cu familia tânărului, crede că moartea acestuia a fost folosită drept „pretext pentru cei care încearcă să creeze tulburări”, în condiţiile în care Belgia este în stare de izolare de patru săptămâni în încercarea de a stăvili propagarea pandemiei de coronavirus.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. End of globalisation, beginning of anarchy

  2. Din ciclul: ce fac nervii acumulati prin izolare.
    Este tara civilizata, nu se bat sotii intre ei, se bat cu fortele de ordine.

  3. Ce striga? Allahu Ahkbar?

  4. Haha! Tânărul Adil? Urmașul lui Hercule Poirot? Serios? Iar cei care s-au răzvrătit erau catolici practicanți… Hristos a înviat!

  5. Anderlecht nu e un cartier foarte safe. Nu e Molenbeek, dar nici departe.

  6. Ha,ha!Bruxellezu’ adil!

  7. „El fugea de un alt echipaj de poliție care îl urmărea pentru că oprise pentru a le prezenta oamenilor de ordine documentele necesare pentru cei care părăsesc domiciliul în timpul pandemiei de coronavirus”?