G4Media.ro

VIDEO Primele imagini realizate de roverul Zhurong, trimis de China pe Marte

VIDEO Primele imagini realizate de roverul Zhurong, trimis de China pe Marte

China a publicat miercuri primele imagini captate de roverul său marţian, Zhurong, pe suprafaţa Planetei Roşii, informează Reuters şi Xinhua.

Sonda chineză fără echipaj uman Tianwen-1 a asolizat sâmbătă pe suprafaţa planetei Marte.

Roverul Zhurong (zeul focului, în mitologia chineză) va studia suprafaţa lui Marte şi atmosfera acesteia şi va căuta urme de viaţă din trecutul planetei.


Una dintre fotografii prezintă separarea sondei şi roverului. O altă imagine a fost surprinsă de acesta din urmă după asolizare, potrivit media chineze care citează Administraţia Spaţială Naţională.

China a reuşit, sâmbătă, să plaseze cu succes pe suprafaţa planetei Marte micul său robot controlat de la distanţă Zhurong, o premieră pentru ţara asiatică.

Misiunea de explorare e roverului, alimentat cu baterii solare, va dura 90 de zile.

China a lansat la sfârşitul lunii iulie 2020 misiunea Tianwen-1, care s-a plasat cu succes pe orbita planetei Marte în februarie, după o călătorie de aproape 7 luni. Aceasta include trei elemente: o sondă orbitală (care va rămâne pe orbita lui Marte), un modul de asolizare şi roverul autonom care va culege şi va analiza mostre din solul marţian.

Sursa foto: Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Alt aluat, chinezii privesc spre cer iar coruptii spre portofel.

 2. mi-ar place sa aud mult mai multe stiri de acest gen din partea chinei si sa ramana in uitare stiri de genul perscutia uigurilor, decat incalcarea drepturilor in hong kong, sau posibila invazie a taiwanului

  la fel de mult si din rusia sa nu mai auzim de putin si regimul lui, si invazia si ocuparea ucrainei, si alte rachete aducatoarea de distrugere superformante, si sa se ocupe si rusii de a arata cat de mareti sunt ca natie aducatoare de inovatie si nu de moarte (ca aici stim ca sunt acolo in top alaturi de altii care nu-i numim)

  si mai mult mi-as dori ca in loc sa lupte 3-4 tari pentru cucerirea marte, sau a spatiului sa auzim de misiuni comune ale pamantului pentru cercetare (desi cred ca asa ar muri concurenta aducatoare de evolutie)

  • La cati chinezi sunt infiltrati pe la NASA, au avut toate informatiile de-a gata.
   Este o diferenta atunci cand esti primul care viziteaza o planeta straina si atunci cand au fost altii inainte care au colectat date despre densitatea atmosferica, radiatii, camp magnetic etc.
   Chiar daca nu au fost primii pe Marte, in aceasta misiune chinezii au ales o strategie cu risc minim si eficienta tot pe acolo, motiv pentru care au coborat pe Marte mult mai tarziu, raportat la momentul lansarii rachetei. Roverul american a fost lansat o saptamana mai tarziu si a ajuns pe Marte mai devreme pentru ca nu a trecut prin schimbari succesive ale orbitei, asa cum au procedat chinezii.

 3. China este deja o putere in domeniul tehnologiei spatiale.
  Ma intreb cum va fi peste 10 ani?