G4Media.ro

VIDEO Peste 350 de balerine au doborât recordul mondial de dans pe…

Sursa foto: Captură video - Youtube / ABC News

VIDEO Peste 350 de balerine au doborât recordul mondial de dans pe vârfuri într-un singur loc

Sute de tinere dansatoare în tutu alb și părul strâns coafat s-au adunat miercuri la Hotelul Plaza din New York pentru a doborî recordul mondial de dans pe vârfuri într-un singur loc, relatează ABC News.

Spectacolul a fost organizat de Youth America Grand Prix, un program de burse de balet care își sărbătorește cea de-a 25-a aniversare cu trei seri de spectacole la Lincoln Center for the Performing Arts.

Printre dansatori s-au numărat eleve cu vârste cuprinse între 9 și 19 ani care concurează pentru burse, precum și dansatoare profesioniste care sunt absolvente ale programului.
Muzica lui Ceaikovski a răsunat în timp ce balerinele stăteau în vârful picioarelor și își schimbau rapid greutatea de la un picior la altul – un pas numit bourrée – timp de un minut întreg.

Tina Shi, un arbitru pentru Guinness World Records, a anunțat rezultatele: „353, acesta este un nou record mondial Guinness! Felicitări!”

Youth America Grand Prix, cu sediul la New York, a gestionat cea mai mare competiție de burse de balet pentru studenți din lume din 1999.

Recordul anterior pentru cel mai mare număr de balerine pe vârfuri era de 306.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...