G4Media.ro

VIDEO Personalul medical din Franța, obligat să se vaccineze/ Emmanuel Macron: Trebuie…

VIDEO Personalul medical din Franța, obligat să se vaccineze/ Emmanuel Macron: Trebuie să ne îndreptăm spre vaccinarea tuturor francezilor

Emmanuel Macron a anunţat luni o serie de măsuri pentru a-i încuraja puternic pe francezi să se vaccineze, în special generalizarea permisului sanitar şi obligaţia de vaccinare pentru personalul de îngrijire, cu scopul de a stăvili răspândirea variantei Delta, notează AFP, citată de Agerpres.

„Trebuie să ne îndreptăm spre vaccinarea tuturor francezilor”, a spus şeful statului într-un discurs detaliind măsurile luate hotărâte pentru atenuarea efectelor celui de-al patrulea val al COVID-19.

El a rezumat ideea generală astfel: „Să trecem restricţiile asupra celor nevaccinaţi, mai degrabă decât asupra noastră”, înainte de a anunţa generalizarea permisului sanitar, un dispozitiv care face posibilă verificarea faptului că o persoană este vaccinată sau necontaminată.

„Permisul sanitar se va aplica în cafenele, restaurante, centre comerciale, precum şi în spitale, case de bătrâni, unităţi medico-sociale, dar şi în avioane, trenuri şi autocare pentru călătorii lungi, şi numai cei vaccinaţi şi persoanele testate negativ vor avea acces la acele locuri”, a declarat Emmanuel Macron, care a adăugat că va fi impus în circa zece zile şi pentru locurile de agrement şi cultură, cum ar fi cinematografele de exemplu.

Francezii profită de câteva zile de ridicarea completă a restricţiilor şi au început să frecventeze baruri, restaurante, muzee, închise de mult timp din perioada valului întâi al pandemiei. O întreagă parte a vieţii economice şi sociale a ţării este pe cale de a fi relansată. Emmanuel Macron a mai declarat că se aşteaptă la creştere economică de 6% în 2021.

Celălalt anunţ principal al preşedintelui francez a fost acela de a impune vaccinarea obligatorie „pentru personalul medical şi auxiliar din spitale, clinici, case de bătrâni şi unităţi pentru persoane cu dizabilităţi, pentru toţi profesioniştii sau voluntarii care lucrează în contact cu persoanele în vârstă sau fragile, inclusiv la domiciliu”.

Doar 40% din personalul căminelor de bătrâni s-ar fi vaccinat, potrivit consiliului ştiinţific, care ghidează guvernul francez.

Aceste persoane vor avea termen până la 15 septembrie să se conformeze. „Cu începe din 15 septembrie, dacă eşti îngrijitor şi nu eşti vaccinat, nu vei mai putea lucra şi nu vei mai fi plătit”, a declarat ministrul sănătăţii, Olivier Véran, la televiziunea LCI.

Franţa ia aceste măsuri pentru a încerca să oprească răspândirea rapidă a variantei Delta. „În Franţa, situaţia este deocamdată sub control, dacă nu acţionăm de astăzi numărul cazurilor va continua să crească puternic şi va duce inevitabil la spitalizări în creştere începând cu luna august”, a avertizat preşedintele Emmanuel Macron.

sursa foto: Emmanuel Macron / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. S-a tot spus cum că ar fi criză de semiconductori, dar văd că pentru cipurile din vaccinuri s-au găsit..
  Taica Părintele din Franța ce face, nu propovăduiește și el antivaccinismul sau lasă totul pe umerii confratelui răsăritean ?

  • Tu ai auzit de dublu standard????(

  • de cuvantul prioritati ai auzit? sau tu crezi ca sa iti cumperi tu mobil/masina/laptop/consola/etc. e pe acelasi nivel de importanta cu producerea de vaccinuri care salveaza vieti?

 2. Sunt curios dacă statul francez îi va despăgubi pe cei câțiva care vor avea efecte adverse grave. Mai degrabă vor fi niște greve interesante în luna august.

  • Nu pot să cred…și care sunt acele efecte adverse grave ?..
   De ce nu ne educi ai pe noi, atotștiutor mic ce ești…?!?!?

  • Vezi că e articol puțin mai sus, aburitor mic ce ești.

 3. Poate poporul francez își va aduce aminte că este urmașul celor care au dărâmat Bastilia, care au luptat cu Napoleon și va reduce socialismul ăsta care i-a dus la o viață searbădă, dar liniștită, în care guvernul îi mângâie pe creștet, dar nu îi lasă să progreseze.
  Poate vor apărea asigurări private, spitale private, în care statul să nu mai conducă după cum dau sondajele de opinie la care răspund babele, mămicile și fătălăii.
  Liberte, fraternite, egalite! Păi nu? (nu vă luați de lipsa accentului pe „e” că mi-e lene să-l caut și știți ce vreau)

  • texte. spitale private? niste societati puse pe profit in primul rand. stim toti ce inseamna asta.
   statul intotdeauna va avea un cuvant de spus. ar fi si aiurea altfel, ar fi haos. mai haos decat e acum adica.

  • Așa se spune și despre economie. Ce a făcut comunismul bun în economie? Că tot la capitalism se ajunge. Uite ce e în China, unde Xi a blocat activitatea firmelor de azi pe mâine.

  • @Saracutii de ei, ai fost prin Franta recent? Ce au fost, si au ajuns la mizere du monde!

 4. Libertate, egalitate, fraternitate… Pana la vaccin.

 5. Reminder