G4Media.ro

VIDEO Noi proteste la Moscova și Sankt Petersburg, zeci de persoane au…

Captura Twitter

VIDEO Noi proteste la Moscova și Sankt Petersburg, zeci de persoane au fost arestate

Zeci de persoane au fost arestate miercuri seara în timpul unor noi proteste împotriva invadării Ucrainei, organizate la Moscova și la Sankt Petersburg la apelul opozantului rus Alexei Navalnîi, potrivit corespondenților AFP, citați de boursoraama.com.

În capitala rusă, cel puțin șapte persoane au fost arestate în apropiere de Piața Manej, la doi pași de Kremlin, unde a fost anunțat un protest la ora 16,00 GMT. Dispozitive importante de polițiști erau prezente și au fost ridicate garduri metalice pentru a împiedica intrarea în piață.

„Nu războiului!”, a strigat o femeie, înainte de a fi reținută de polițiști.

„Mă doare să văd ce se întâmplă și să nu fac nimic”, a declarat pentru AFP un bărbat de 51 de ani, înainte de a fi arestat, împreună că fiul său de 17 ani.

La Sankt Petersburg, circa o sută de persoane au venit să protesteze într-o piață din centrul orașului, iar câteva zeci de oameni au fost arestați.

 

„Nu puteam sta acasă, trebuie să oprim acest război”, a declarat Anton Kislov, un student de 21 de ani.

Opozantul numărul 1 al Kremlinului, Alexei Navanîi, aflat în închisoare, a făcut apel la proteste zilnice împotriva invadării Ucrainei.

Acesta le-a cerut rușilor să se adune în fiecare zi în piața centrală din orașele lor, la ora locală 19,00, și în week-end la ora 14,00.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Ei sunt solutia crizei actuale. Trebuie sa continue manifestatiile. Nu este simplu, se pun toti in pericol, mergand la manifestatii (nu este Vestul, dictatura mujicului) Odata si odata, generalii si oligarhii, vor lua decizia sa l arunce pe dictatorul mujic cracanat si sa revenim la relatii normale si la pace.

  2. 50 de oameni raportat la 80 mil nu conteaza.