G4Media.ro

VIDEO Luni începe una dintre cele delicate operațiuni inginerești: demontarea celor 40.000…

VIDEO Luni începe una dintre cele delicate operațiuni inginerești: demontarea celor 40.000 de țevi de metal care au sprijinit acoperișul incendiat al Catedralei Notre Dame din Paris

40.000 de țevi metalice, în greutate de 500 de tone, care au susținut acoperișul și o bucată din fațada Catedralei Notre Dame din Paris, vor fi demontate și înlăturate bucată cu bucată începând de luni într-una dintre cele mai delicate operațiuni inginerești din Franța.

Efortul muncitorilor care refac catedrala după incendiu devastator din aprilie 2019 va dura cel puțin trei luni, potrivit Le Figaro.

Operațiunea, pregătită deja minuțios de câteva săptămâni, e în întârziere față de programul inițial din cauza timpului nefavorabil, a grevelor și a măsurilor de izolare fizică impuse în timpul pandemiei de coronavirus.

Ansamblul metalic a început să fie montat în 2018 pentru restaurarea unei părți a acoperișului. Incendiul din 2019 a oprit însă operațiunea de restaurare, iar imensa structură metalică a avut un rol crucial în stoparea eventualei prăbușiri a unor părți mari din catedrală, după cum a declarat arhitectul care coordonează refacerea edificiului, Philippe Villeneuve.

Începând de luni, structura de 500 de tone va începe să fie demontată ca un lego uriaș. ”Un șantier spectaculos și riscant, o premieră”, scrie Le Figaro.

Foto: Captură youtube

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.