G4Media.ro

VIDEO Kuleba: „A fost lansată o campanie de teroare și intimidare împotriva…

Sursa foto: Facebook / Міністерство закордонних справ України (MFA of Ukraine)

VIDEO Kuleba: „A fost lansată o campanie de teroare și intimidare împotriva ambasadelor și consulatelor ucrainene / Nu veți reuși să ne intimidați sau să ne opriți”

Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a declarat marți într-o înregistrare video, că „a fost lansată o campanie de teroare și intimidare împotriva ambasadelor și consulatelor ucrainene”, precizând că personalul diplomatic nu se va lăsa „intimidat”, se arată într-un comunicat emis de Ambasada Ucrainei la București către G4Media.ro.

”A fost lansată o campanie de teroare și intimidare împotriva ambasadelor și consulatelor ucrainene. Un colet explozibil la Madrid, scrisori pătate de sânge cu ochi de animale în alte capitale – nu pot decât să repet pentru toți dușmanii diplomației ucrainene și ai Ucrainei – nu veți reuși să ne intimidați sau să ne opriți, suntem o echipă unită de diplomați ucraineni și vom continua să lucrăm pentru apărarea Ucrainei și apropierea victoriei noastre.

Avem noi cazuri de trimitere de colete periculoase la ambasadele noastre. Astăzi s-au adăugat Ambasada noastră în România și Ambasada Ucrainei în Danemarca. Tuturor celor care continuă să trimită aceste colete și să terorizeze ambasadele noastre, vă rugăm să vă relaxați și să nu vă mai pierdeți timpul și banii pe timbre poștale. Nu veți realiza nimic prin aceasta”.

Context

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat, într-un comunicat, că fost informat cu privire la recepționarea, în cursul dimineții de 6 decembrie 2022, de către Ambasada Ucrainei la București, a unei corespondențe suspecte.

„Instituțiile românești abilitate au intervenit cu maximă promptitudine pentru securizarea perimetrului și ridicarea corespondenței menționate.

Ambasada Ucrainei a transmis mulțumiri pentru reacția rapidă și eficientă a autorităților competente.

MAE consideră absolut inacceptabilă și intolerabilă orice formă de amenințare teroristă și condamnă cu toată fermitatea orice acțiune de intimidare a unei misiuni diplomatice”, subliniază MAE.

Plicurile nu conțineau material pirotehnic, potrivit surselor G4Media.ro.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Tactici mafiote rusești. Degeaba. Rusia nu e în stare să înfrângă Ucraina.

  2. le-a trimis bandera niste prafuri albe la plic 🙂