G4Media.ro

VIDEO Iohannis, în Lituania: ”E nevoie de interconectări mai multe în energie…

sursa foto: Presidency.ro

VIDEO Iohannis, în Lituania: ”E nevoie de interconectări mai multe în energie cu Republica Moldova”/ Despre Rusia: ”E nevoie de măsuri mai ferme din partea noastră, se lucrează la astfel de abordări”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, în Lituania că este nevoie de interconectări mai multe în energie cu Republica Moldova, făcând referire la situația fără precedent în care se află țara vecină, după ce a rămas fără curent electric în urma valului de bombardamente rusești asupra Kievului.

  • „În ce priveşte interconectarea dintre România şi Moldova. Eu am spus-o şi a spus-o şi Guvernul. Evident că noi ajutăm Republica Moldova. Până în momentul de faţă am livrat tot ce a trebuit, respectiv tot ce ni s-a cerut, însă aceste sincope în alimentarea cu electricitate apar dintr-un motiv foarte clar şi vreau să detaliez un pic. Interconectările directe din România şi Republica Moldova sunt total insuficiente. Acest aspect a fost neglijat ani de zile şi în momentul de faţă, chiar dacă România oferă electricitate Moldovei, o parte semnificativă merge prin Ucraina şi este ca atare expusă acestor atacuri”, a transmis Klaus Iohannis, în timpul unor declarații comune cu Gitanas Nauseda.

Referitor la Rusia, Iohannis a transmis că este nevoie de măsuri mai ferme din partea statelor occidentale și că ”se lucrează la astfel de abordări”, dar ”în momentul acesta nu sunt în măsură să detaliem în ce ar consta”.

Și Gitanas Nauseda, președintele Lituaniei, a reiterat ideea de noi sancțiuni pentru Rusia, amintind că țara sa a susținut cele mai duri măsuri pentru Kremlin.

Publicitate electorală

Klaus Iohannis a mai adăugat faptul că producția și transportul de hidrogen ”sunt în atenția noastră, și în PNRR și, în paralel se lucrează la stocarea de energie electrică”, făcând referire la ”acumulatoare foarte mari care pot livra instant energie când consumul crește foarte brusc”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Incapabilul ăsta nu e in stare să asigure furnizarea de energie din RO si el vrea să dea la Moldova.
    Klaun ar trebui să trimita băieții jmecheri din PNL/PSD să le vinda energie cum au facut aici, .. la triplu preț

  2. „E nevoie…, se lucrează…” Stăpânul depersonalizării in discurs si nu numai. Nu își asumă absolut nimic.