G4Media.ro

VIDEO Inundaţii catastrofale în Grecia: Câmpiile din centrul ţării s-au transformat în…

VIDEO Inundaţii catastrofale în Grecia: Câmpiile din centrul ţării s-au transformat în mlaştini

Doi oameni au murit în Grecia după ce o furtună asemănătoare cu un uragan a lovit centrul ţării şi a inundat străzi şi case, scrie Reuters.

Ciclonul Ianos, cunoscut sub titulatura de „uragan mediteranean” („medicane”), a dezrădăcinat copaci şi a provocat pene de curent în insulele ionice şi în vestul ţării. A afectat şi centrul Greciei, lovind regiunile din jurul oraşelor Karditsa şi Farsala.

Sursa: captura Reuters

Trupul unei femei în vârstă a fost găsit într-o casă inundată dintr-un sat de lângă Farsala, în timp ce un bărbat de 63 de ani a fost găsit mort în Karditsa, potrivit pompierilor.

Căutările continuă pentru două alte persoane date dispărute.

„Ne confruntăm cu o catastrofă”, spune un locuitor din Farsala, potrivit presei locale.

Karditsa, una dintre cele mai mari câmpii ale Greciei, au fost transformate într-un lac, iar în alte zone terenurile agricole au devenit mlaştini. Oamenii îşi cară animalele în braţe pentru a le salva de apele care au crescut şi până la un metru.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a anunţat sprijin economic pentru regiunile afectate. „Salvarea vieţilor omeneşti este prioritatea”, a spus acesta.

Pompierii au primit aproape 2.500 de apeluri de urgenţă de la oameni prinşi de ape. Sâmbătă, furtuna s-a apropiat de zona metropolitană a Atenei, însă nu au fost raportate pagube până în acest moment.

Ciclonurile au apărut prima dată în Grecia în 1995 şi au devenit tot mai frecvente în ultimii ani. Inundanţiile au ucis 25 de oameni în urmă cu trei ani.

sursa foto: captura Reuters / The Guardian

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.