G4Media.ro

VIDEO Guvernul trimite aeronave Tarom pentru românii blocați în străinătate, după ce…

Sursa foto: Facebook/Tarom

VIDEO Guvernul trimite aeronave Tarom pentru românii blocați în străinătate, după ce zborurile Blue Air au fost suspendate

Românii blocaţi pe aeroporturile din străinătate, în urma suspendării zborurilor de către compania aeriană Blue Air, pot solicita ajutor la secţiile consulare ale amTarobasadelor României sau prin apelare la numărul de telefon 0040751084537, gestionat de MAE, urmând să fie aduşi în ţară cu aeronave ale Tarom, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, conform Agerpres.

Premierul Nicolae Ciucă a discutat, marţi seara, cu miniştrii de resort şi autorităţile implicate în gestionarea situaţiei cetăţenilor români afectaţi de oprirea zborurilor Blue Air.

La finalul şedinţei, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat măsurile luate de Executiv pentru rezolvarea acestei crize.

„Premierul a dispus ca prioritară să fie aducerea în ţară a cetăţenilor aflaţi pe aeroporturile din afara graniţelor. În acest sens, românii îşi pot anunţa prezenţa şi pot solicita sprijin la secţiile consulare de la ambasadele noastre din ţările respective. Totodată, pot să vă anunţ că, în această seară, a fost activat un număr unic al call-center-ului gestionat de Ministerul Afacerilor Externe. Acest număr unic va fi publicat şi pe pagina Guvernului şi a MAE. Este numărul de telefon la care cetăţenii români aflaţi pe aeroporturi din afara ţării îşi pot semnala prezenţa şi pot solicita asistenţă consulară şi să solicite sprijin pentru a ajunge acasă. Numărul de telefon care le este pus la dispoziţie este 0040751084537. Este număr unic gestionat de MAE. După ce vor fi centralizate datele cetăţenilor români care sunt afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air, aeronavele Tarom vor fi pregătite să efectueze zborurile necesare pentru ca românii de peste graniţă să ajungă acasă în siguranţă”, a spus Dan Cărbunaru.

Blue Air Aviation a anunţat marţi suspendarea tuturor curselor programate a pleca de pe aeroporturile din România, peste 3.000 de pasageri fiind afectaţi de această decizie a companiei aeriene.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

10 comentarii

 1. Domnul Ciuca s-a descurcat astazi excelent. Bravo! A fost si flexibil in decizii.

 2. Tot noi plătim

  • Nu cred. Costul va fi suportat de blueair

  • @pmct: :))))))))))))))). Inapoi la partidulet să vă bage alta poezie.
   Tarom a luat pentru vară personal de la Blue Air contra cost că nu are nici pentru aeronavele proprii. Acelasi Tarom are 18 aeronave funcționale, 13 fiind ATR uri. :)) Abia face față pentru zborurile proprii.
   Contribuabilii români vor plăti la final megatunul, pentru că Tarom ul trebuie să ia de la cineva aeronave si personal să care pasagerii Blue Air. De la cine? Toata Europa aviatica e in turbulente.
   Uite si megatunul: le ia, contra cost, chiar de la Blue Air, :))))))), iar Blue Air plătește când o face plopul mere si răchita micsunele. :(((( Deci, plătim noi, fraierii din mediul privat iar si iar.
   Înapoi la șeful pe comunicare, că sunteți praf.

 3. Bravo!

 4. Si gaurile de la TAROM cine le plateste? Oare or sa aiba poprire pe conturi si ei?

 5. Tarom, pierderi de 327 milioane lei și datorii de 1,2 miliarde lei în 2021

 6. Tot noi platim si chiar insutit. Taromul este unul dintre cele mai mari cancere din tara asta.