G4Media.ro

VIDEO Greșelile comune pe care profesorii le fac în privința elevilor cu…

VIDEO Greșelile comune pe care profesorii le fac în privința elevilor cu probleme de comportament. Posibile soluții bazate pe studii

Școala online le permite profesorilor, cel puțin teoretic, să facă un pas în spate și să observe de la distanță fenomene ale vieții școlare pe care, sub stresul activității cotidiene, le vine greu să le analizeze la rece atunci când predau la clasă. Unul dintre acestea este cel al elevilor cu probleme de comportament, care perturbă activitatea la clasă și se comportă urât cu profesorii și colegii. Platforma specializată în educație Edutopia a apelat la studii pentru a prezenta, recent, într-un material video principalele greșeli pe care profesorii tind să le facă atunci când au de-a face cu asemenea elevi, cu sugestii pentru o abordare mai potrivită a situațiilor dificile care apar.

Problemele de comportament la clasă, atât ale unor elevi, cât și ale unor profesori, sunt un fenomen ce tinde să persiste indiferent de conjunctură – vezi doar cazurile multiple apărute de când s-au redeschis școlile, în condiții de pandemie, dar și după trecerea școlii online: elevi bătuți de o profesoară în Maramureș, elevi bătăuși la Cluj-Napoca, elevi bătăuși în Suceava, dar și cazuri de răsunet, recente, precum atitudinea profesoarei de la Medicină sau cel al educatoarei din Fetești.

Aceste cazuri sunt situații extreme, ale căror cauze depășesc, probabil, cu mult situația din mediul școlar. Dar ele sugerează un nivel ridicat al tensiunilor în multe clase din școlile românești. În SUA, chestiunea a făcut obiectul mai multor studii care, în privința atitudinii cadrelor didactice față de elevii cu probleme de comportament, au fost agregate de site-ul de specialitate Edutopia în materiale cu sfaturi pentru profesori, despre cum să administreze situațiile dificile cauzate de elevi la clasă.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Un articol standard, in ton cu trendul actual. Profesorii gresesc, nu stiu , nu se pricep, familia nu are nicio vină sau responsabilitate. Daca mami e langa puiutul ei care, in timpul orei online, se stramba, canta, îi intrerupe pe colegi, se mai intinde pe pat, nu catadicseste sa deshida manualul etc, tot profesorul e de vina ca nu stie cum sa-l ia, samd.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.