G4Media.ro

VIDEO Furtuna Malik face victime în Europa / Peste șase morți înregistrați…

sursa captura

VIDEO Furtuna Malik face victime în Europa / Peste șase morți înregistrați până duminică

Bilanţul pierderilor provocate de furtuna care a afectat o mare parte din Europa a ajuns duminică la şase morţi, relatează dpa şi AFP.

Un tânăr de 27 de ani a murit în provincia Pomerania din nordul Poloniei, când un copac a căzut peste maşina în care se afla, rănind încă o persoană.

Pompierii polonezi au răspuns la mii de apeluri pentru îndepărtarea unor arbori doborâţi de vânt şi pentru fixarea unor acoperişuri. Autorităţile au anunţat că circa 680.000 de locuinţe au rămas fără curent electric.

În Cehia, un zid de cinci metri s-a dărâmat într-o zonă industrială din Velke Pritocno, la vest de Praga, îngropând doi muncitori; unul a murit pe loc, celălalt a fost dus la spital cu fracturi. Poliţia anchetează accidentul.

Ceva mai devreme, poliţiştii germani raportaseră că un pieton a fost omorât de un panou electoral care a căzut la Beelitz, la sud-vest de Berlin, sâmbătă seara.

Furtuna numită Nadia în Germania şi Malik pe plan internaţional s-a intensificat peste noapte, după ce sâmbătă făcuse două victime şi în Regatul Unit. Un băiat de nouă ani a fost lovit mortal de un copac în satul Winnothdale, iar un bărbat aflat alături de el a fost rănit grav. O femeie în vârstă de 60 de ani şi-a pierdut viaţa într-un accident similar la Aberdeen, pe coasta de est a Scoţiei.

În insulele britanice, furtuna a întrerupt alimentarea cu curent în 130.000 de locuinţe.

Pe coastele Mării Nordului s-au emis mai multe alterte. Celebra piaţă de peşte din cartierul Altona din Hamburg a fost inundată de valurile ridicate de furtună, iar peste nivelul apei în districtul Sankt Pauli din acelaşi oraş a ajuns la 2,84 metri deasupra mediei.

Traficul feroviar din Germania era afectat în continuare duminică, mai multe trenuri fiind anulate sau întârziate.

Malik a ajuns şi în Danemarca, unde 10.000 de membri ai echipajelor de intervenţie au fost alertaţi pentru a fi gata să se deplaseze la urgenţe. Poliţia daneză a informat că o femeie de 78 de ani a fost trasă afară de vântul puternic, când a deschis dinăuntru uşa casei, şi a căzut, suferind răni care i-au provocat moartea.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Nu sunt schimbări climatice, vi se pare, e doar din ce în ce mai rău.