G4Media.ro

VIDEO Fostul vicepreședinte american Joe Biden intră în cursa pentru prezidențialele din…

sursa foto: Facebook/ Joe Biden

VIDEO Fostul vicepreședinte american Joe Biden intră în cursa pentru prezidențialele din SUA din 2020. Apel emoționant pentru americani

Joe Biden (76 de ani), fostul vicepreședinte al SUA în mandatul lui Barack Obama, și-a anunțat joi intenția de a candida la președinția SUA la alegerile din 2020, potrivit CNN. Joe Biden trebuie să câștige mai întâi cursa internă din Partidul Democrat pentru a-l înfrunta în alegeri pe Donald Trump (73 de ani), care a anunțat deja că vrea un al doilea mandat.

El a făcut anunțul prin intermediul unui clip video extrem de emoționant:




Biden, un moderat, porneşte ca favorit în sondaje în tabăra democrată, care numără deja 20 de competitori.

‘Valorile fundamentale ale acestei naţiuni (…), poziţia noastră în lume (…), însăşi democraţia noastră (…), tot ceea ce constituie America se află în pericol. De aceea, astăzi îmi anunţ candidatura pentru (funcţia de) preşedinte al Statelor Unite’, a declarat Joe Biden, într-un mesaj video postat pe Twitter, în care i-a chemat pe alegători să-i refuze lui Donald Trump un al doilea mandat la Casa Albă.

Mesajul critică atitudinea actualului preşedinte faţă de adepţii supremaţiei albe, menţionând reacţia controversată a lui Donald Trump faţă de marşul ‘Unite the Right’ al extremiştilor de dreapta şi contraprotestele de la Charlottesville, Virginia, când Trump a declarat că au fost ‘oameni buni de ambele părţi’.

‘Ne aflăm într-o bătălie pentru sufletul acestei naţiuni’, a mai spus Biden, descriind preşedinţia lui Trump ca ‘dezgustătoare’.

Joe Biden, în vârstă de 76 de ani, un veteran al politicii americane, are o carieră definită de cei peste 30 de ani ca senator din partea statului Delaware, de expertiza sa în domeniul relaţiilor externe şi de relaţiile pe care şi le-a construit în calitate de vicepreşedinte al lui Barack Obama.

Biden, aflat acum la a treia tentativă de ajunge la Casa Albă, îşi va face prima apariţie electorală luni, cu prilejul unui eveniment sindical la Pittsburgh.

El s-a remarcat în mandatul său de vicepreședinte ca un aliat al statelor est-europene în fața posturii agresive a Rusiei. El a vizitat România ca vicepreședinte, având o relație extrem de apropiată cu fostul președinte Traian Băsescu.

Având în vedere vârsta sa – 76 de ani – , Biden ar fi cel mai vârstnic preşedinte al SUA, iar comportamentul său afectuos ar putea dăuna candidaturii sale. Mai multe femei l-au acuzat recent că au fost profund jenate de celebrele sale gesturi de afecţiune: sărutatul pe cap sau punerea mâinilor pe umeri. Fostul senator este cunoscut pentru gesturile sale demonstrative, dar, după polemica pe acest subiect, el a promis că va fi ”mai atent”, fără să prezinte însă scuze.

Democrat moderat, Biden a rămas foarte popular, îndeosebi în rândul a două categorii de alegători care ar putea fi unele cheie la alegerile prezidenţiale din 2020: muncitorii albi, care au votat în parte pentru republicanul Donald Trump în 2016, şi electoratul de culoare.

Sursa foto: Contul personal de Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. VOTAȚI PSD!

    • V-au intrat banii restanti, ce vă pasă , să tot fii profesor.
      V-au cumpărat și pe voi!

    • Mănânc rahat!

    • Mi-a dat și mie Dragnea un miel! Aveți ce ați votat, proștilor! AMR 31 sau 33! Sunt fericit! Mâine înroșesc oua! Vreau sa fiu strungar la uzina! Trump e șeful tuturor! Vederi dacă nu ieșiți la vot?

  2. Trump e cel mai bun președinte! A venit pensia lu’ mămica azi! Uraaa pot sa ma duc la mega in colț sa îmi iau un Ciucaș! Sar’na mama! Sar’na sefu’ Dragnea! Te iubesc Patroane!

    • Acest trol bad@ e doar un psdist mafiot aldepsd care ma sabotează. Eu vin cu armata europeană peste el și îl zbor dintr-o lovitura. Apoi îl fac Mareșal pe macron și cucerim America pe care însă o sa o dau Germaniei pe care o sa o dau Estoniei! Voi sunteți niște prosti eu doar unul și mai mare dar ma dau pedant și isteț! Ma duc sa iau un Ciucaș din colț ca a luat mămica pensia! Hai sun tzu!

    • Văd că primesc foarte mulți o plăcere cinică prin a mă imita, toată lumea știe că nu țin cu clovnul de Trump și cu Dragnea asta e, ca putere este și el primul om în stat și îl respect în măsura în care pot, dar nu mai mult. Oricâte parodii murdare ați face, adevărul rămâne la fel, voi contacta moderatorii acestui site.

  3. Trump, barosanu’ nambar one!

  4. Aici folositi aruncatoarele de flacari , n-are rost sa-i caram la cazan, sunt doar niste trolli pesedisti bucurosi ca s-a lasat si anul asta cu prima de Pasti…! Rezolvati repede, avem treaba peste cap…

    • “Aceste cuvinte ne doare”. Eu care știu tot ce se întâmpla in lume și Europa voi prezice ca biden va ajunge președintele mondial și absolut care ne va unifica cu planeta nibiru din galaxia m467 așa cum mi-au transmis mie vocile din urechea stânga. Știe cineva o farmacie non-stop?

    • Vrei sa ne spui cu vorbele tale cum ca Cracanel va avea si la alegerile viitoare capacitatea sa-l faca presedinte tot pe Bozo, profitand de prostia si ignoranta proverbiala a americanului platitor de taxe, dar incapabil sa inteleaga ca banii se duc in buzunarele unor insi manipulati din telecomanda direct din piata pavata cu piatra rosie…?

    • Scara, lasă ca și tu auzi voci in amândouă urechile, mi-a spus mie Gabi…

  5. Ia citește mai jos despre proverbiala “educație” a votatntului european pe care merkel și macromica ii bagă in gura lupului pentru gaz…. așa ca lasă vrăjeala asta de postac psdos antiamerican. Știm cu toții ca sugi la tata lu’ Sputnik….

  6. Pentru englezul Biden America (Indiile de Vest) este ,,o idee”. O buna ,,Idee de Afaceri”. Cum s-a infintat prima Colonie (Jamestown) in Virginia englezii au casapit bastinasii nativi americani din jur si care nu vroiau sa munceasca in rol de sclavi pe noile plantatii de tutun. Si in locul nativilor americani au adus negri din zona Nigeriei, intai vanduti de olandezi si mai apoi cumparati direct de pe Coasta Africana de catre negustorii englezi.
    Si apoi rezultatul direct al acestei ,,idei americano-englezesti”: Englezii din SUA au facut o gramada de bani inundand Piata Europeana cu tutun, si care au facut mai toti barbatii Europei fumatori de pipa (cu bolile asociate fumatului, desigur).
    Atunci, pe la 1700, nu existau celular, televizor sau calculator.
    Barbatii europeni in loc sa butoneze la chestii din astea stateau la taifas intre vecini si fumau pipa.
    Deci ,,America” este ,,Patria Ideilor”.
    Idei care te pot ,,lasa rece” (la propriu): Afganistan, Irak s.a.m.d.. Recent se aude ca ,,americanii” iar se ratoiesc cu o Flota Mare de Portavioane in Mediterana. Se pare ca ,,ideile” din nou nu le dau pace ,,americanilor” .