G4Media.ro

VIDEO FIFA: Mingea nu a depăşit în întregime linia de fund înainte…

VIDEO FIFA: Mingea nu a depăşit în întregime linia de fund înainte de a fi pasată jucătorului care a înscris golul 2 al Japoniei din meciul cu Spania

Mingea care a permis joi Japoniei să înscrie golul victoriei în meciul cu Spania, ceea ce a dus la eliminarea Germaniei de la Cupa Mondială de fotbal 2022, „nu a depăşit în întregime linia de fund”, a asigurat vineri FIFA pentru a susţine decizia arbitrilor, informează AFP, citată de Agerpres.

Arbitrajul video a considerat că mingea nu ar fi depăşit linia de fund cu toată circumferinţa sa şi golul a fost acordat.

„Este posibil ca unele camere să fi prezentat imagini înşelătoare, însă potrivit probelor disponibile, mingea nu a depăşit în întregime linia de fund”, a indicat forul fotbalistic mondial într-un tweet.

 

Într-un al doilea mesaj postat pe reţeaua de socializare, FIFA a precizat că „al doilea gol al Japoniei a fost verificat de VAR pentru a stabili dacă mingea era în afara terenului. Oficialii responsabili cu analiza video au folosit tehnologia pentru linia porţii pentru a şti dacă mingea era încă parţial pe linie sau nu”.

FIFA a prezentat de asemenea un scurt videoclip care arată o minge ce pare plasată în afara unui teren.

Videoclipul arată că există un spaţiu între partea mingii de pe sol şi marginea exterioară a liniei, părând să acrediteze teza că mingea a depăşit linia de fund. Imaginea arată de asemenea că partea mingiei care nu atinge pământul se situează de această dată vertical în interiorul liniei, susţinând astfel demonstraţia FIFA.

În minutul 51, când mingea era în această poziţie, japonezul Kaoru Mitoma i-a centrat lui Ao Tanaka, care a marcat. După consultarea VAR, arbitrul sud-african Victor Gomes a acordat golul.

Regulamentul IFAB prevede ca mingea este considerată în afara jocului atunci când „a depăşit în întregime linia de poartă sau linia de margine, pe sol sau în aer”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...