G4Media.ro

VIDEO Desfășurare impresionantă de forțe în cel mai mare exercițiu militar SUA-Israel,…

Sursa foto: Twitter / U.S. Central Command

VIDEO Desfășurare impresionantă de forțe în cel mai mare exercițiu militar SUA-Israel, pe fondul tensiunilor legate de programul nuclear al Iranului

Statele Unite şi Israel au început marţi cel mai mare exerciţiu militar comun realizat vreodată, desfăşurând peste 10 nave de război şi în jur de 140 de avioane în estul Mediteranei, pe fondul tensiunilor în creştere legate de programul nuclear al Iranului, informează DPA, citată de Agerpres.

Mii de militari sunt implicaţi în exerciţiu, a declarat armata israeliană, adăugând că scopul este combaterea „unei game largi de ameninţări regionale”.

„Acest exerciţiu întăreşte pregătirea colectivă SUA-Israel şi îmbunătăţeşte interoperabilitatea ambelor forţe, contribuind astfel la stabilitatea regională”, a apreciat Comandamentul Central al SUA.

Vorbind la o întâlnire cu reprezentanţi ai Comitetului Evreiesc American, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că scopul comun al celor doi aliaţi este să împiedice Iranul să obţină arma nucleară.

Programul nuclear al Iranului a fost de asemenea în centrul discuţiilor dintre consilierul SUA pentru securitate naţională Jake Sullivan şi Netanyahu la Ierusalim săptămâna trecută.

De la Revoluţia Islamică din 1979, liderii iranieni au declarat Israelul duşmanul lor de moarte, chemând în mod repetat la distrugerea sa. Israelul se opune încercărilor de a reînvia acordul vizând prevenirea Iranului de a construi arma nucleară, convenit iniţial în 2015 dar îngheţat în 2018, când SUA s-au retras.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...