G4Media.ro

VIDEO Conferinţa de presă a președintelui Lituaniei și premierului Spaniei, întreruptă de…

Sursa foto: Captură video

VIDEO Conferinţa de presă a președintelui Lituaniei și premierului Spaniei, întreruptă de o alertă privind un avion rusesc care survola zona

O conferinţă de presă comună a premierului spaniol Pedro Sanchez şi a preşedintelui lituanian Gitanas Nauseda, desfăşurată joi la o bază aeriană din Lituania, a fost întreruptă atunci când avioane militare spaniole au fost ridicate de la sol pentru a intercepta un avion militar rusesc, transmit Reuters şi EFE, citate de Agerpres.

În imaginile transmise în direct de la conferinţa de presă de la baza aeriană Siauliai se vede cum evenimentul este oprit după trei minute, în contextul în care piloţii alergau către un avion cu reacţie situat în spatele celor doi demnitari.

Nauseda a continuat pentru scurt timp să se adreseze jurnaliştilor, până când el şi Sanchez au fost conduşi în lateral.

Podiumul şi drapelele au fost înlăturate şi jurnaliştii s-au dispersat pentru a elibera calea pentru decolarea avionului.

Avioane militare spaniole, aflate în Lituania într-o misiune NATO de poliţie aeriană în spaţiul aerian baltic, au decolat la ora 08:55 GMT în urma primirii informaţiei că un avion militar decolase din enclava rusă Kaliningrad fără a anunţa un plan de zbor, a explicat un purtător de cuvânt al Statului Major al armatei lituaniene.

După decolarea avioanelor spaniole, conferinţa de presă a fost reluată, premierul spaniol Pedro Sanchez mulţumind piloţilor ”pentru munca dificilă pe care o fac pentru a apăra integritatea teritorială a Lituaniei, aşa cum am văzut”.

Cele două oficialităţi nu s-au aflat în pericol, a precizat purtătorul de cuvânt militar lituanian.

Şapte avioane spaniole Eurofighter se află din 30 aprilie la baza aeriană Siauliai pentru o misiune NATO de poliţie aeriană în zona Mării Baltice. La misiune iau parte, de la baza militară Amari din Estonia, şi patru avioane F-35 ale Forţelor aeriene italiene.

Sursa foto: Captură video

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

 1. UN exercițiu de PR, desigur, dar foarte util fiindcă sensibilizează opinia publică.

 2. Asta este de fapt stirea zilei!!!
  Dar Nu intereseaza pe absolut nimeni.
  Atâta timp cât burta e plina.
  Acum sincer si cu mâna pe inimă:
  Câti dintre cei de odinioara ar fi iesit in strada, daca Ceasca ne-ar fi dat de mâncare, căldura si curent electric?
  Sincer! „Dragostea si dreptatea trec prin stomac ”
  Câti cei de odinioara, s-au impancietat, revoltat, rebelat numai si numai pt principii?
  Abia atunci cand n-au mai avut de mâncare, când au murit de frig si au stat in întuneric, abia atunci….s-au”revoltat” , abia atunci si-au adus aminte de ” valori umane”.
  Atâta timp cât vietatea numita „homo sapiens ” trăieste comod, are de mâncare, are căldura…o doare la basca de ” principii „, de „valori” si de ….DREPTATE , DE EGALITATE!!!
  ISTORIA SE REPETA!!!!