G4Media.ro

VIDEO Complexul Stonehenge din Marea Britanie, stropit cu vopsea de activişti pentru…

sursa foto: Pexels

VIDEO Complexul Stonehenge din Marea Britanie, stropit cu vopsea de activişti pentru mediu

Activişti pentru mediu au împroşcat miercuri cu vopsea complexul Stonehenge din Marea Britanie, iar potrivit imaginilor publicate online, o pulbere portocalie acoperă câteva dintre pietrele ce alcătuiesc celebrul complex megalitic preistoric, informează Reuters, transmite Agerpres.

Doi protestatari au fost arestaţi sub suspiciunea de deteriorare a monumentului antic, a precizat poliţia locală într-un comunicat.

În înregistrarea video dată publicităţii de grupul ecologist Just Stop Oil, doi protestatari se îndreaptă în fugă spre doi megaliţi pulverizând vopsea în timp ce o altă persoană încearcă să-i oprească.

Monumentul situat în sudul Angliei este inclus de UNESCO pe lista patrimoniului mondial şi este una dintre cele mai populare destinaţii turistice britanice.

Just Stop Oil este o grupare cunoscută în Marea Britanie pentru protestele ecologiste disruptive pe care le organizează, în timpul cărora activiştii au provocat închiderea unor tronsoane rutiere importante, au perturbat evenimente culturale şi sportive şi au aruncat cu supă într-un tablou de Van Gogh.

Obiectivul grupării este ca guvernul britanic că pună capăt extracţiei şi arderii de petrol, gaze şi cărbune până în 2030.

English Heritage, organizaţia care administrează Stonehenge, nu a dat curs imediat unei solicitări pentru comentarii din partea Reuters.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. O grămadă de idioți care aruncă cu vopsea.

  2. sa nu vina extraterestrii sa se razbune

  3. Oare ce-i califica pe acesti boschetari drept activisti de mediu ?

    • Vopseaua era bio ?
      Pedepsele ar trebui să fie mulți ani de închisoare pentru decerebrații care distrug monumente sau alte obiecte de patrimoniu ! Cum legile în Ue sînt moi, se întâmplă astfel de situații.

  4. Activiștii ăștia au ce au cu cultura, arta și cu civilizația în general, nu cu mediul.

  5. Mai continuă astfel și dispar toate partidele verzi.