G4Media.ro

“Victoria mea poate ajuta la triumful dreptei în Spania” – Giorgia Meloni…

foto: captură video

“Victoria mea poate ajuta la triumful dreptei în Spania” – Giorgia Meloni lidera dreaptei radicale, favorită la postul de prim ministru după alegerile de duminică din Italia

Giorgia Meloni, președintele partidului Frații Italiei (FdI), care reprezintă dreapta radicală, a fost criticată pentru că a afirmat că victoria sa așteptată în alegerile generale anticipate de duminică va declanșa un triumf în Spania al partidului naționalist de dreapta Vox, relatează The Times.

Ea a declarat pentru Efe, agenția spaniolă de știri: „În vremuri dificile precum cele pe care le trăim, concretețea și pragmatismul conservatorilor sunt mult mai eficiente decât rețetele ideologice ale stângii”.”

Vox, un partid eurosceptic susținător al valorilor familiale catolice, a cerut ca mii de imigranți să fie expulzați din Spania.

Acesta este în parteneriat cu FdI într-o alianță din Parlamentul European care include partidul polonez Lege și Dreptate, care se opune drepturilor LGBT și avortului, și populiștii Democrați Suedezi, clasați pe locul al doilea în alegerile din această lună din țara lor după ce au cerut o reducere drastică a azilului pentru imigranți.

Meloni și Matteo Salvini, liderul partidului Lega, partenerul ei de alianță electorală din Italia, sunt susținători înfocați ai lui Viktor Orban, premierul Ungariei, acuzat că a canalizat fonduri UE către susținătorii săi și că a reprimat presa liberă din țara sa.

Meloni a declarat că este unită de „respect reciproc, prietenie și loialitate” cu Santiago Abascal, liderul Vox, care a răspuns spunând că speră ca Meloni să obțină un „triumf uriaș” duminică.

Carlo Calenda, șeful micului partid centrist Azione, care se opune lui Meloni, a declarat: „Dacă Meloni începe să spună că vrea ca Vox să ajungă la guvernare, mâine vor fi Le Pen, Orban și poate chiar AfD [Alternativa pentru Germania], așa că trebuie să fiți atenți, pentru că acești oameni sunt fasciști în mod deschis.”

Enrico Letta, șeful Partidului Democrat de centru-stânga, a declarat că o victorie a Vox în Spania ar fi un „semnal teribil pentru Europa”.

Meloni, vorbind în spaniolă, a declarat la un miting Vox în Spania în iunie anul acesta: „Da familiei naturale. Nu lobby-ului LGBT”. Vocea ei s-a transformat la un vuiet când a adăugat: „Nu violenței islamului, da unor granițe mai sigure. Nu imigrației în masă, da muncii pentru oamenii noștri. Nu marii finanțe internaționale”.

Ulterior, ea și-a cerut scuze pentru strigătele sale agresive, susținând că era obosită, dar de atunci a ținut discursuri la fel de agresive în campania electorală din Italia.

Confruntată cu huiduieli la un miting din Palermo marți, ea a spus: „Lăsați-i pe ei să o facă, eu pot striga mai tare. Eu sunt centura neagră a strigătelor”.

Romano La Russa, al cărui frate a fost unul dintre cei trei fondatori ai FdI, are probleme după ce a fost filmat făcând un salut fascist la o înmormântare. La Russa este responsabil cu securitatea publică în cadrul guvernului regional din Lombardia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

 1. Rusofilii la putere!

 2. „Da familiei naturale. Nu lobby-ului LGBT”.
  „Nu violenței islamului, da unor granițe mai sigure. Nu imigrației în masă, da muncii pentru oamenii noștri. Nu marii finanțe internaționale”
  Horror, nu alta, cum să ne dorim așa ceva?
  Este profund antieuropean să te împotrivești violenței islamului…

 3. Chiar sper sa castige domnisoara aceasta.
  Sunt satul de cealalta parte a monedei…