G4Media.ro

Victor Ponta și Adrian Năstase îl copleșesc cu felicitări pe Mircea Geoană…

Victor Ponta și Adrian Năstase îl copleșesc cu felicitări pe Mircea Geoană pentru succesul de la NATO. Cei doi i-au orchestrat excluderea din PSD în 2011

Numirea lui Mircea Geoană în funcția de secretar general adjunct al NATO, cea mai înaltă funcție ocupată de un român în organizațiile internaționale, a luat prin surprindere opinia publică, dar și pe foștii colegi ai acestuia din PSD.

Doi dintre cei care s-au grăbit să îl felicite pe fostul președinte PSD sunt chiar Victor Ponta și Adrian Năstase, cei din cauza cărora Mircea Geoană a fost exclus din partid, în noiembrie 2011.

Victor Ponta a preluat președinția PSD după ce Geoană a pierdut alegerile prezidențiale din 2009, împotriva lui Traian Băsescu. Ulterior, cei doi au intrat în discuții aprinse și, în 2011, pe fondul acutizării contrelor dintre Ponta și Geoană, Comitetul Executiv al PSD a votat cu 50 din 60 de voturi excluderea lui Mircea Geoană.

Secretar general al partidului la acea vreme, Liviu Dragnea spunea că, ”din păcate, Mircea a procedat de parcă și-a dorit acest deznodământ”, povestind jurnaliștilor că Geoană nu venise spășit la ședința CEx, ci cu un șir de acuzații după el. Geoană a cerut atunci vot transparent și a cerut să asiste la vot, deși Adrian Năstase, care a declarat la vremea aceea că a votat pentru excluderea lui Geoană, îi ceruse să părăsească sala.

După ce a fost exclus din PSD, Mircea Geoană a ieșit la declarații și a spus despre Victor Ponta, care conducea partidul, că este doar ”o marionetă în mâna lui Iliescu și Năstase, o marionetă care are, la o vârstă atât de fragedă, apucături tiranice și o lipsă cumplită de caracter”.

Însă miercuri, când Mircea Geoană a fost ales secretar general adjunct al NATO, Victor Ponta și Adrian Năstase, cei care au orchestrat excluderea lui Geoană din PSD, au fost printre primii care s-au grăbit să îl felicite și să spună că sunt mândri de reușita lui.

Adrian Năstase a transmis, prin intermediului blogului său, că ”se bucură foarte mult” pentru reușita fostului lui coleg și că aceasta este ”o recunoaștere a calităților de diplomat” și o ”onoare pentru România”, onoare care oferă ”un dram de speranță”:

”M-a bucurat foarte mult desemnarea lui Mircea Geoană ca Secretar general adjunct al NATO. Este o recunoaștere a acțiunii consecvente a României în cadrul Alianței și este și o recunoaștere a calităților de diplomat și de om politic ale lui Mircea Geoană. Mă bucur că, în contextul unor deziluzii legate de politica internă și de nerealizări în politica externă, această desemnare oferă un dram de speranță și arată drumul pe care trebuie să mergem (…) Felicitări, Mircea! Este o mare onoare pentru tine dar și pentru România!”, a scris Adrian Năstase pe blogul său.

Victor Ponta, plecat între timp și el din PSD după ce fostul lui secretar, Liviu Dragnea, i-a purtat sâmbetele la rândul său, l-a felicitat călduros pe cel pe care l-a exclus din partid. Ba chiar a făcut-o de două ori în același mesaj:

”Felicitări lui Mircea Geoană pentru numirea într-o poziție pentru care pregătirea sa profesională și experiența îl recomandă! Sunt convins că va reprezenta România și toate celelalte țări NATO cu cinste și succes! Felicitări!”, scrie fostul premier Victor Ponta.

Cu puțin timp înainte de Victor Ponta, Mircea Geoană a fost felicitat și de premierul Viorica Dăncilă: ”Felicitări domnului Mircea Geoană pentru numirea în funcția de Secretar General Adjunct al NATO! Ne bucurăm să fim reprezentați în cadrul Alianței de un român cu vastă experiență politică și diplomatică, promotor al legăturii transatlantice și al integrării euro-atlantice a României. Mult succes, Mircea Geoana!”, a scris premierul pe Facebook.

Context

Miercuri, Mircea Geoană a fost numit în funcția de secretar general adjunct al NATO, cea mai înaltă funcție politică în care a fost numit un român în organizațiile internaționale. Informația a fost publicată în premieră de G4Media.ro cu câteva ore înaintea anunțului oficial. Geoană își va prelua funcția la mijlocul lunii octombrie atunci când o va înlocui în funcţie pe Rose Gottemoeller din SUA, care ocupa această poziţie din octombrie 2016. Site-ul NATO reaminteşte că Mircea Geoană este fost preşedinte al Senatului României şi că a deţinut funcţiile de ministru de externe şi ambasador al României în SUA. De asemenea, Geoană este fondatorul şi preşedintele Institutului Aspen din România. Până în prezent, cea mai înaltă funcţie a unui român în cadrul NATO a fost cea de asistent al secretarului general al NATO, ocupată în perioada 2013-2017 de Sorin Ducaru, care a exercitat rolul de şef al Diviziei pentru Riscuri de Securitate Emergente.

foto: Congresul PSD din 2010/ sursa foto: captură video

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Spre deosebire de Ponta si Nastase, Mircea Geoana si-a pastrat masura bunului simt.

  2. E clar că prostănacu’ a fost ales doar ca să execute ce i se spune,că lider nu a fost niciodată.

  3. Postaci „rusnaci” au si sarit la gat ul lui Geoana cu comentarii prostanesti… Pierde rusia teren in romanica? Muriti, tu va n gura

    • Numai PSDistii sunt pe moarte, cu zecile de mii in fiecare an, de batranete, odata cu mintile lor bolnave si ticalosite.

  4. Inainte era hulit fiind omul rusilor.Acuma felicitat.

  5. Stie cineva cum arata birourile alea de la NATO din Bruxelles, intrebare pe bune ca asta nu cred ca e top secret? – Mie mi se pare neprodesionist ca nu se vorbeste daca sunt sau nu colorate in mov sau violet, caci stim ca Geoana poate fi influentat de la distanta cu culorilr astea! Si apoi, am tot citit ca romanii sunt cea mai mare comunitate de straini din Bruxelles, stie care va – scuzati cofuzia sau suprapunerea dintre romani si romi – daca exista vreo mama Omida din Ferentari cum vedeam nu de mult la DDTV, pomenit sa ii fie numele, emigrata la Bruxelles caci cine stie ce se poate intampla cu farmecele astea tiganesti in contact cu culoarea energetica violet pe langa Geoana? Adica ar trebui macar luate niste masuri de precautie ca sa nu fie Geoana, vorba aia, influentat de puterile straine in noua lui functie. Gluma, gluma, dar daca in 2009 a putut pierde alegerild prezidentiale din cauza flacarei violet, cine stie ce se poate intampla in 2019 acolo la NATO daca flacara…mai bine sa nu ii zicem numele! Dar ar trebui sa primim niste raspunsuri daca acolo la Bruxelles, la NATO, cum am zis e violet si daca s-a permis emigrarea vreunei vrajitoare din targul Bucurestiului pe acolo, caci acolo se discuta treburi serioase si nu ne putem face de ras ca tara, nu?

  6. institutul de la Aspen va spune ceva?Trebuia sa primeasca si Geoana ceva indiferent daca are sau nu merite!

  7. gionele, tactu s-a ocupat de „comertul” cu oameni al lui ceausescu ?

  8. Habar nu am cum, „prostănacul”, a acces la a doua funcție din NATO !!!…Este extraordinar pentru acest om, cum extraodinară este și ipocrizia acestor ipochimeni, ponta și năstase, un pseudo-stănculescu și un pseudo-sinucigaș, păpușari jalnici, profitori mizerabili, politicieni ratați, care, acum, ling unde, odinioară au scuipat !. Chiar mă bucur pentru Mircică !…