G4Media.ro

Victor Pițurcă, la Tribunalul București pentru a contesta măsura controlului judiciar/ În…

Victor Pițurcă, la Tribunalul București pentru a contesta măsura controlului judiciar/ În paralel, continuă audierile DNA în dosarul măștilor neconforme pentru MApN (surse)

Fostul selecționer al naționalei de fotbal a României, Victor Pițurcă, ajunge luni la Tribunalul București pentru a contesta măsura controlului judiciar.

În paralel, continuă audierile procurorilor DNA în dosarul măștilor neconforme pentru MApN, conform surselor G4Media.

Reamintim că Victor Pițurcă, fiul său Alexandru Pițurcă și șeful Romarm Gabriel Țuțu au fost reținuți 24 de ore, fiind acuzați de DNA într-o speță în care procurorii susțin că măști de protecție anti-COVID neconforme și care nu ar fi putut fi folosite ar fi fost tranzacționate prin firma lui Pițurcă jr. și trimise spitalelor din subordinea Ministerului Apărării.

Conform DNA, șeful Romarm ar fi încasat un comision de 1,439% din profitul de 750.000 de euro realizat de familia Pițurcă în afacerea măștilor către MApN, iar Gabriel Ţuţu ar fi solicitat Ucrainei, „în numele statului român”, un avion ca să aducă măştile din China. Detalii, pe G4Media. 

În ordonanța de reţinere întocmită de DNA, procurorii descriu care a fost aportul fiecăruia dintre suspecţi la afacerea prin care autorităţile române au fost păgubite. Detalii, pe G4Media. 

Pițurcă a făcut primele declarații la 1 februarie, atunci când a transmis că nu fiul său e cel care știa de afacere, ci o altă firmă (Interarms, n.red.) care i-ar fi propus juniorului să intre în business. Pițurcă susține că fiul său l-a rugat să îi împrumute bani, iar fostul selecționer s-a conformat, i-a trimis bani, după care fiul său a plătit ”produsele respective”.

Pițurcă senior a lăsat impresia că nu știe dacă era vorba de măști de protecție împotriva COVID-19, vorbind despre ”produse” vândute către MApN. Pițurcă a negat că îl cunoaște pe șeful Romarm, Gabriel Țuțu, reținut de asemenea în dosar, spunând că ”a fost o singură dată în biroul lui”, apoi că au mai schimbat ”două propoziții pe WhatsApp”. Pițurcă a vorbit despre o fostă fabrică de armament pe care ar fi cumpărat-o în Filiași și despre cum voia să vândă această afacere. Toate declarațiile, aici. 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. armata si sportul(fotbal/tenis/etc.), doua masti sub care se ascund cei mai rapaci hoti mioritici.

  2. Așa nea Piți nu te lăsa. Cum îndrăznește DNA să-și
    bage nasul în afacerile de familie ?!

  3. Și când te gândești că am fost un fan al lui Pițurcă
    și el uite ce face. Sunt dezamăgit.