G4Media.ro

Victor Pițurcă, primele declarații în scandalul măștilor pentru MApN: ”Pițurcă n-o să…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Victor Pițurcă, primele declarații în scandalul măștilor pentru MApN: ”Pițurcă n-o să dea niciodată în gât/ E o problemă că am fost în biroul cuiva?/ Eu am cumpărat fosta firmă de armament de la Filiași și credeam că pot face o afacere în sensul ăsta/ Un mare, mare abuz”

Victor Pițurcă, fostul selecționer al naționalei de fotbal a României, a făcut, miercuri, primele declarații în fața reporterilor, la ieșirea din sediul de Poliție unde merge zilnic fiind sub control judiciar. Pițurcă a transmis că nu fiul său e cel care știa de afacere, ci o altă firmă (Interarms, n.red.) care i-ar fi propus juniorului să intre în business.

Pițurcă susține că fiul său l-a rugat să îi împrumute bani, iar fostul selecționer s-a conformat, i-a trimis bani, după care fiul său a plătit ”produsele respective”. Pițurcă senior a lăsat impresia că nu știe dacă era vorba de măști de protecție împotriva COVID-19, vorbind despre ”produse” vândute către MApN.

Pițurcă a negat că îl cunoaște pe șeful Romarm, Gabriel Țuțu, reținut de asemenea în dosar, spunând că ”a fost o singură dată în biroul lui”, apoi că au mai schimbat ”două propoziții pe WhatsApp”. Pițurcă a vorbit despre o fostă fabrică de armament pe care ar fi cumpărat-o în Filiași și despre cum voia să vândă această afacere.

Pițurcă a mai spus că este vorba de ”un mare, mare abuz” și că n-a semnat documentele în fața procurorilor și nici fiul său nu a făcut acest lucru.

Fiul antrenorului Victor Pițurcă, Alexandru, și şeful companiei Romarm, Gabriel Ţuţu au fost eliberați din arest și vor fi cercetați sub control judiciar în dosarul achiziţiilor de măşti neconforme în pandemie. Anunțul a fost făcut de avocatul lui Alexandru Pițurcă, Iancu Toader, miercuri dimineață, iar Tribunalul București a confirmat oficial decizia.

Principalele declarații:

 • ”Trebuie să întrebați procurorul de ce, nici eu nu știu de ce (de ce este acuzat de procurori, n.red.).
 • S-au scris atâtea bazaconii care n-au legătură cu realitatea. Că aș fi oferit bani cuiva, că îl cunosc pe acel domn (șeful Romarm, n.red.), că… . O singură dată l-am văzut în viața mea, la el în birou (…)
 • Ce emoții să am? N-ați citit de ce? (de ce este implicat în dosar, n.red.).
 • Băi, fraților, dar n-avem voie să mergem la cineva în birou? L-am cunoscut fiind cu băiatul meu. Eu și fiul meu nu am vândut nicio mască. O altă firmă s-a ocupat de asta.
 • A fost implicat pentru că a investit banii mei? (cum a fost implicat fiul său în afacerea măștilor, n.red.). Băiatul meu a vrut să intre în această afacere.
 • După săptămâni am vrut și eu să cunosc niște oameni care i-au propus această afacere.
 • Eu am cumărat o fosta firmă de armament de la Filiași și credeam că pot face o afacere în sensul ăsta (de ce l-a cunoscut pe Gabriel Țuțu, de la Romarm, n.red.). Eu voiam să vând acea afacere, el mi-a propus… Nu, nu cu măști. N-am nimic în comun cu acea fabrică, am văzut omul ăsta o singură dată, am mai vorbit pe WhatsApp două propoziții și atât.
 • În dosar e vorba de altcineva, nu eu. Singura probă e că am fost în birou la acest om juma de oră (…)
 • Ce cu MApN? Nu am vorbit cu nimeni, niciodată. Încă o dată vă explic cu ce sunt implicat: Am împrumutat pe fiul meu să cumpere aceste produse. Produsele care au fost vândute MApN, au fost mai multe produse, nu știu, măști, măști de gaze, nu știu. Dacă nu știu? (…)
 • Consider că este un mare, mare abuz. E o problemă că am fost în biroul cuiva?
 • Firma cu care s-a asociat fiul meu s-a ocupat de aducerea acestor măști (Interarms, n.red.), fiind acolo în China, altfel cum ar fi făcut afacerea (…)
 • Fiul meu n-a intermediat nimic, investiția mea, eu am trimis banii la Alex în firmă, Alex a plătit direct în China (cum a fost implicat fiul său, concret, n.red.).
 • Pițurcă n-o să dea niciodată în gât, n-o să auziți (…) Eu dacă știu ceva că cineva a comis ceva, spun adevărul.
 • Păi, Alex știa de afacerea asta, știa el să cumpere? (de ce a fost nevoie de o altă firmă cu care s-a asociat în business, n.red.)”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. Altul care pretinde ca e abuzat de procurori, dar oare poporul nu e abuzat de oameni ca dansul?

  • Te-a abuzat Pițurcă? 😀 😀 😀

  • piturca e un papagal… nu se intelege nimic din ce spune… cica nu il cunoaste pe ala, dar a fost la el in birou si a schimbat 2 propozitii cu el pe whatsapp… pai cum sa schimbi mesaje cu cineva daca nu ii stii numarul de telefon???? iar in biroul directorului unei companii de armament nu cred ca ajungi din intamplare… si cica piturca nu da in gat pe nimeni… ba, ej nebun? e vorba de o infractiune aici.

 2. Declarația a sunat mai transant:”domnilor stați liniștiți vp nu va face niciodată……”Mana la nas înlocuită cu declarație în direct!

 3. Adica acest individ se alege cumva cu o fabrica de armament de la stat , pe care vrea sa o livreze inapoi ?

 4. Mai bine iti vedeai tu de fotbal si lasai afacerile cu arme in grija se cur istilor.

 5. 0lteanul barbugiu tot jig0die…

 6. In loc sa se preocupe de fotbal unde era platit bine, dar munca era grea, a inselat si la cazino si in afaceri. Lacomie! Si l-a mai tras si pe fiu in asta. Tutu sau celalalt avea geaca Moncler de 2000 de euro…

 7. „Saracu” Pițurcă e nevinovat ! Bai ciocarlane oltean,chiar ne crezi pe toți fraieri !

 8. Culmea , acești olteni „jmecheri cum e iei” se cred „dăștepți”. Măi ieri Mititeii declara că este dezamăgit de faptul că omul lui, oltean sadea pe care-l considera „jmecher” că tot olteanu s-a lăsat prostit de un ardelean !
  Măăăi dragă, ardeleanul s-a și blindat cu hârtii oficiale care-i vor aduce câștig de cauză în orice complet de judecată cinstit din România. Dacă se va judeca strâmb asta va fi doar în Oltenia dar să nu uite oltenii că există și instituții europene ! Asta așa pt că ei este „jmecheri” !

 9. Culmea , acești olteni „jmecheri cum e iei” se cred „dăștepți”. Mai ieri Mititeii de la FC U Craiova 1848 declara că este dezamăgit de faptul că omul lui, oltean sadea pe care-l considera „jmecher” ca tot olteanu’ s-a lăsat prostit de un ardelean !
  Măăăi dragă, ardeleanul s-a și blindat cu hârtii oficiale care-i vor aduce câștig de cauză în orice complet de judecată cinstit din România. Dacă se va judeca strâmb asta va fi doar în Oltenia dar să nu uite oltenii că există și instituții europene ! Asta așa pt că ei este „jmecheri” !

 10. – Piturca n-o sa de în gât.

 11. – Piturca n-o sa dea niciodata în gât.
  – Minte (Vica Blochina).

 12. Păi dacă totul era ”corect si cinstit” de ce se pune problema ”Datului în gât” ? Pare că este un penalty dat cam târziu..