G4Media.ro

Viceprimarul Capitalei anunţă că au început lucrările în Centrul Istoric: Până la…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Viceprimarul Capitalei anunţă că au început lucrările în Centrul Istoric: Până la jumătatea lunii iunie reparăm străzile / Nicușor Dan: Primăria nu plătește pentru lucrări, sunt executate în baza garanțiilor

UPDATE: Primăria Capitalei nu plăteşte bani pentru lucrările din Centrul Vechi, acestea fiind executate de către firme în baza garanţiilor, a anunțat primarul general Nicuşor Dan, într-o postare pe Facebook.

„Se lucrează deja în mai multe zone – în zona Hanul lui Manuc, dar şi pe strada Lipscani (zona statuii Lupoaica) sau pe strada Şelari. Lucrările vor dura câteva săptămâni, astfel încât în a doua jumătate a lunii iunie vom finaliza reparaţiile pe care ni le-am propus pe toate cele 14 străzi. Fiind vorba de lucrări executate de firmele Apolodor şi Delta ACM în baza garanţiilor, Primăria Generală nu plăteşte bani pentru ele. Simultan cu aceste lucrări, reparăm sau înlocuim mobilierul urban din Centrul Vechi”, a precizat Nicușor Dan.

Potrivit acestuia, timp de mulţi ani nu s-a făcut „nicio intervenţie serioasă” la infrastructura străzilor din Centrul Vechi. Lucrările începute luni vizează refacerea pavajului şi reabilitarea elementelor de mobilier.

Știrea inițială: Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu anunţă începerea lucrărilor în Centrul Istoric, precum şi faptul că până la jumătate lunii iunie ar urma să fie reparate străzile şi aleile, relatează Agerpres.

„Am început treaba în Centrul Istoric! Aşa cum am promis, începând de azi şi până la jumătatea lunii iunie reparăm străzile şi aleile din Centrul Istoric. Se lucrează zilnic, cu materiale de calitate şi finisaje superioare pe străzile Lipscani, Franceză, Filitti, Poştei, Stavropoleos, Covaci, Şelari, Căldărari şi Şepcari. Tot zilnic voi fi în teren să mă asigur că este respectat graficul de lucrări şi calitatea execuţiei”, a scris viceprimarul, luni, pe Facebook.

Potrivit acestuia, pentru a preveni degradarea străzilor, autoritatea locală va fi fermă în aplicarea legii şi a regulilor în perimetrul Centrului Istoric.

„Fără trafic auto de tonaj mare pe străzi; fără mizerie pe străzi; fără trotuare ocupate abuziv de terase, ci doar în limitele autorizaţiilor; reguli stricte pentru orele de aprovizionare. Redăm străzile din Centrul Istoric pentru promenadă. Aplicăm cu fermitate legea, pentru a preveni degradarea străzilor. Începând de azi”, a mai scris el.

Săptămâna trecută, Bujduveanu anunţa că s-a făcut un prin pas, simbolic, în ce priveşte startul lucrărilor, fiind înlocuite steagurile din zona Piaţa Naţiunile Unite, cele de la intrarea spre Str. Franceză şi cele de la Universitate. „Erau într-o stare avansată de degradare, o ofensă adusă însemnelor naţionale şi europene. Urmează lucrările. Se vor repara toate trotuarele şi străzile din Centrul Vechi, începând de la statuia ‘Lupoaica cu puii’ spre Banca Naţională şi din strada Lipscani către Splaiul Independenţei”, preciza viceprimarul, pe reţeaua de socializare.

Foto: Groapă în Centrul Vechi din București / Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. De ce, le-au terminat p-alea de la Pasajul Doamna Ghica?! PMB se joacă cu focul!

  2. Sper ca lucrraile sa fie la fel de bune ca alea di centrul nou, care au durat cativa ani si acum arata ca in centrul Mariupol.
    Asta ca sa fie un aspect unitar in toata capitala, o ruina in paragina, pe masura nepasarii locuitorilor ei.
    La haosul din trafic, si la calitatea aerului, la cum arata parcurile si marile bulevarde, la cum arata pistele de bicicleta, felul in care arata acum Unirea si Universitatii, Magheru, etc este un perfect match.

  3. cine e responsabil cu trotuarul din Unirii: sectorul 3 sau primaria generala?

  4. Nu e frumos sa faca mai multe cu conturile blocate dacat Firea cheltuind mai mult decat ii permitea bugetul?

  5. Firea de ce n-a făcut reparațiile astea?

  6. @Vladimir
    Ce intrebare e asta de o pusesi ? Cum sa repare firea ceva ? Ea era ocupata cu vouchere pentru biciclete, cu iepurasi, cu excursii pentru pensionari, suete numite spectacole, cu lucruri serioase nu cu maruntisuri dintr-astea cum ar fi reparatiile de conducte, trotuare, strazi sau alte banalitati.