G4Media.ro

Vicepreședintele CSM acuză conducerea Consiliului că a încălcat legea prin procedura de…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

21 comentarii

  1. O afirmație corectă din toate punctele de vedere și dl.Sandu merită felicitat pentru puterea și curajul de a spune adevărul .

  2. Amin!

  3. Din pacate , toate faptele petrecute in ultima vreme intaresc o singura concluzie : STAT MAFIOT !

  4. Un om onest care a spus ceea ce toți românii văd și critică. Este inadmisibil să faci afirmații de „linșaj mediatic” in timp ce achitările, prescripțiile, suspendările și eliberările înainte de termen sunt cam zilnic in presă. Să nu mai vorbim de excludere de probe… In opinia mea corpul magistraților ar trebui selectat anual în funcție de numărul de pedepse grele date. In special corupților, pedofililor, violatorilor și agresorilor de orice fel. Recent un violator „suspendat” a omorât o femeie. Cine este de vina?

    • Sunt multi magistrati onesti, nu au voie sa se exprime public (interpretarea abuziva de catre „savonisti” a statutului magistratului, vezi cazul Danilet). Majoritatea magistratilor de „scaun”/instanta sunt onesti si „cocosati” de dosare, iar venitul salarial al acestora nu este nici pe departe cel vehiculat in media, ceea ce se publica sunt veniturile, avantajele si abuzurile sefilor si gruparii „savoniste”. Cei ce „trag” sunt supusi unor presiuni psihice subtile de neimaginat publicului care crede intr-un stat de drept (depresia si vitiligo sunt la ordinea zilei printre ei). Dar da, trebuie inceputa o curatenie si un demers decizional hotarator din interior, altfel, va ramane ca azi, ticalosii isi vad de viata iar „palmasii” din magistratura trag ponoasele. Savonea are un caracter mizerabil si si-a format o filiera cu nimic mai prejos decat cea a interlopilor pe care se face ca-i „judeca” (cu aportul substantial al legifararii Parlamentului USL-ist, ce-i drept!).

  5. „Justiţia se înfăptuieşte în numele legii”
    Daca legea nu interzice – regulile pot fi incalcate/interpretate… asta ne-au invatat parlamentarii PSD si PNL (care detin majoritatea in parlament de atata timp cu niste oameni care nu au chef de munca pe bune, utila noua…)

    • …a da, si CCR, cand ne-a facut si noua un bine: la noi in portofel… sa respinga legi pe motiv ca o taxa este „dubla impunere”

  6. Respect domnului. Sper sa îl vedem mai des și pe mai mulți precum dumnealui

  7. … Ja, bine, dar iar, nu putem decat spera ca vor aparea din ce in ce mai multe voci. Povestea cu floarea si primavara. Pana atunci, ”dragi” magistrati, faceti parte din uratul sistem – ce separare a puterilor, ashh – si v-ar face bine sa va curatati singuri daca vreti sa fiti respectati. Nu sa ca folositi de cunostiintele profesionale sa va atribuiti tot felul de privilegii.

    • ….nu stiti ce va deosebeste, in rau, de un sistem midern, vest-european de Justitie? Intrebati AI. Va povesteste ce si mai ales Cum sa va reformati. Dar banuiesc ca nu vreti decat sa amanati reforma si sa apucati sa iesiti la pensie.

  8. Ma mir de curajul acestui domn, de a se lua de sistemul mafiot care guverneaza de multi ani justitia romaneasca dominata si controlata de partidele politice, mai ales psd in interesul lor strict.

  9. E realist calculul?
    Facultatea de Drept: 18–23 ani (5 ani)
    INM + stagiu: 2 ani INM + 1 an stagiu = până la 26 ani
    Judecător definitiv prin decret prezidential: de la 26 ani → începe vechimea în magistratură
    Minim 18 ani vechime pentru ÎCCJ → 26 + 18 = 44 ani
    👉 Deci cel mai devreme, în condiții ideale, poți ajunge la ÎCCJ la 44 de ani.
    În practică, majoritatea ajung mai târziu, probabil dupa 47 de ani,
    La ~48 de ani adica cu 25 de ani vechime in munca se iese la pensie …
    Adica lucreaza la ICCJ intre 1 si 4 ani, incep procese pe care nu apuca sa le termine → se reiau de la 0.

  10. Normalul pare anormal și incredibil.

  11. felicitari pentru curaj. putern8ca dezamagire este putin spus…. daca mai continua asa, „justiția ” romana va reusi sa nemultumeasca o masa critica….si restul va fi…anarhie. i see it coming! ….printre altele asta convine si rusilor. nimic despre inalta trădare? vorbim de dinamitarea unei structuri statale din interior, prin erodarea fibrei morale….divide et impera!

  12. Savonea protectoarea pedofililor.

  13. Nu e dezamăgire, dle Sandu, e furie și revoltă. Felicitări pentru luarea de poziție, să sperăm că vă vor urma și alții, deși mă cam îndoiesc.

  14. O mizerie de justitie cu M, cu judecatori corupti si aplcati in fata intereslor si infractorilor….Cu violatori in libertate…cu 28 de femei omorate pana la aceasta data!!! Aveti o parte de vina la aceasta tragedie, judecatorii, politia,si alte institutii care NU isi fac treaba. Sa NU va mirati ca toatea lumea va blameaza pentru pensii speciale, drepturi speciale, conditii speciale si altele. Asta e realitatea va place sau nu lumea nu este multumita cu actul de justitie pe care il faceti voi.

  15. Sunteți complici cu tâlharii pesedeu peneleu care jefuiesc averea publică.

  16. Doamna Lia o fi multe, dar cu siguranta nu e pr.oasta. A scapat de un tantar incomod la culme precum Danilet prin metoda brevetata si cunoscuta in America (in alte scopuri) drept parasuta de aur. Adica l-a determinat sa iasa la pensie. Prin „mijloace specifice”.
    De la ce varsta pot sa iasa la pensie procurorii? Dl. Sandu tocmai ce-a implinit 47 de ani, sa fiti sanatos, d-le procuror.
    Eu zic ca prin aceasta declaratie (altfel intrutotul adevarata si exact de-aia atat de suparatoare) dl. Sandu a dat un semnal. Sunt absolut convins ca, grijulie cum o stim, ca o adevarata mamica pentru colegii sai de breasla, Doamna Lia a inteles semnalul si va actiona in consecinta. Nu m-as hazarda sa spun ca dl. Sandu n-o sa-si mai sarbatoreasca a 48-a aniversare „in sistem”, dar mult oricum n-o sa mai dureze.
    Nu de alta, dar schimba astia legea, feri Doamne…