G4Media.ro

Vicepremierul Dan Barna: Sper să putem, în iunie, să ridicăm cea mai…

Vicepremierul Dan Barna: Sper să putem, în iunie, să ridicăm cea mai mare parte din restricții, să vedem dacă cifrele ne și ajută

Vicepremierul Dan Barna a declarat, marți, că luna iunie „ar putea să fie un termen realist” pentru ridicarea mai multor restricții, dar decizia va fi luată în funcție de cum va arăta situația epidemiologică.

„Sper să putem în iunie să ridicăm cea mai mare parte din restricții (…), să vedem dacă cifrele ne și ajută (…) Iunie ar putea să fie un termen realist, e un obiectiv pe care îl avem (…) Ține foarte mult de care va fi situația epidemiologică. Știu că nu dau cele mai încurajatoare vești, dar despre asta este vorba până la urmă”, a declarat Dan Barna, la Digi 24.

Vicepremierul a evitat să declare ferm că ceea ce a anunțat premierul Florin Cîțu privind redeschiderea economiei și „revenirea la realitate” din iunie, se va întâmpla. Dan Barna a spus că putem să avem în iunie „o vestă bună” dacă toți cetățenii vor respecta restricțiile actuale.

În privința orei de închidere a magazinelor, Dan Barna a spus că acesta este o măsură care își propune să reducă perioada de interacțiune între oameni.

Modelul a fost luat de la alte țări care au adoptat această măsură și care „a generat rezultate”.

Dan Barna a precizat că sunt măsuri asumate politic, bazate pe recomandările făcute de specialiști, care au analizat „toate scenariile de dispersie a virusului” și au considerat că timpul de interacțiune este un factor important în reducerea acestei dispersii.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Nu cifrele va ajuta!
  Capul nu va ajuta!
  Cascavalul a tot mai interesant!
  Beția puterii a mare!
  Orgolii!
  Campionatul National de Prostire a poprului e in desfăsurare!

 2. Demagogie!

 3. Ignorând furioșii de mai sus, mie mi se pare un răspuns mai de bun simț decât declarația foarte sigură pe sine și bazată pe nimic a lui Cîțu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.