G4Media.ro

Velo Apuseni: județele Bihor, Cluj și Alba vor fi unite de piste…

Foto: Turnul Sfatului

Velo Apuseni: județele Bihor, Cluj și Alba vor fi unite de piste de biciclete prin Munții Apuseni. Asociere administrativă pentru o finanțare prin PNRR

Consiliile județene din Alba, Cluj și Bihor, dar și mai multe administrații locale, se asociază pentru a construi piste de biciclete între cele 3 județe. Cea mai mare parte a traseului va străbate Munții Apuseni.

Consiliul Județean Cluj a votat vineri un proiect de asociere cu Alba și Bihor, dar proiecte similare vor aproba și consilierii din celelalte județe.

Proiectul se numește VELO APUSENI – Amenajare trasee cicloturistice în munții Apuseni, pe zona județelor Bihor, Cluj și Alba și vizează finanțarea 100% prin PNRR, respectiv prin componenta care prevede realizarea a 3.000 de kilometri la nivel național.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Alba, o distanță cuprinsă între 82 și 100 de kilometri se va regăsi pe teritoriul județului Alba (fiind implicate, pe lângă Consiliul Județean Alba, și administrațiile locale din Gârda și Arieșeni).

Din cei 82 de kilometri, 60 de kilometri reprezintă ruta principală și peste 22 de kilometri formează mai multe rute secundare, care ar putea fi extinse.

De cealaltă parte, președintele CJ Cluj, Alin Tișe, a spus că în județul Cluj vor fi amenajați 210 kilometri de piste, pe două trasee: Velo Râuri (95 de kilometri) și Velo Carpatica (115 kilometri).

Liderul de parteneriat este Consiliul Județean Bihor, iar finanțarea va fi asigurată 100% din PNRR.

Cele trei administrații județene mai au de urmat câțiva pași și vor trebui să realizeze inclusiv proiectarea, studiile de fezabilitate și achizițiile.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Astea ne mai lipseau. Nu autostrazile, toaletele din scoli sau spitale fara nosocomiale.
    Traiasca left@rdatii din UE!

  2. danezii si olandezii iubesc bicicleta fix fiindca tara lor e muntoasa

  3. inca un proiect facut exclusiv pentru fonduri pe care se va asterne praful, ploaia si nametii 3 sferturi din an. dar hei, ei ne dadeau bani si pe hartie proiectul e minunat, eco, bicicleta, turism, zona defavorizata bla bla bla

  4. Bătaie de joc… în loc sa va canalizati energia și resursele pentru niște proiecte cu adevărat utile pentru tara noastră, voi faceți piste de bicicleta prin munți, parcuri în câmp, terenuri de fotbal în panta etc. Dar probabil din asta puteți sa furați mai mult și mai ușor… pr0sti sunt aia va votează.