G4Media.ro

Vaticanul se pregăteşte de al doilea Paşte în format restrâns, pe fondul…

sursa foto: Pixabay

Vaticanul se pregăteşte de al doilea Paşte în format restrâns, pe fondul pandemiei

Slujbele de Paşte vor fi organizate din nou în format restrâns, a anunţat Vaticanul marţi, la lansarea planurilor pentru al doilea an în care sărbătorile vor fi marcate de restricţiile severe impuse în contextul pandemiei de coronavirus, relatează DPA.

La unele rituri se va renunţate în totalitate, în timp ce altele vor fi mutate în alte locuri decât cele tradiţionale astfel încât reglementările sanitare să fie respectate.

Participarea la unele evenimente va fi considerabil restrânsă.

Duminica Paştelui este celebrată în acest an la data de 4 aprilie. Marchează sfârşitul Postului Mare, de 40 de zile, şi o săptămână de evenimente religioase, când creştinii comemorează moartea şi învierea lui Iisus Hristos, Paştele fiind una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creştin.

Vaticanul este de obicei aglomerat de credincioşi sosiţi pentru a lua parte la evenimentele care culminează cu o slujbă în aer liber în faţa bazilicii „Sfântul Petru”, notează DPA.

Sărbătoarea a fost deja umbrită de pandemie în 2020, papa Francisc fiind nevoit să oficieze Liturghia din duminica Paştilor fără prezenţa credincioşilor, care au putut urmări slujba prin intermediul televiziunii şi internetului.

Italia este puternic afectată de un al treilea val de coronavirus şi a renunţat la planurile de a reveni la desfăşurarea în condiţii normale a evenimentului.

Şi în acest an papa Francisc va renunţa la spălarea picioarelor deţinuţilor, o tradiţie pe care a iniţiat-o drept mod de a da dovadă de umilinţă. De asemenea, suveranul pontif nu va participa la procesiunea care se desfăşoară de obicei la Colosseumul din Roma în Vinerea Mare.

Sursa: Agerpres

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Ce fraieri catolicii ăștia… Nu se bate nimeni cu pumnul în piept că se îngrădește dreptul la credință, că libertate, că neomarxiștii le fură Paștele, c-o fi c-o păți. Niște cârpe, nu alta.