G4Media.ro

Vatican: Cardinalul Marc Ouellet neagă ferm acuzațiile de agresiune sexuală / Papa…

Sursa foto: G4Media

Vatican: Cardinalul Marc Ouellet neagă ferm acuzațiile de agresiune sexuală / Papa Francisc a exclus deschiderea unei noi anchete împotriva cardinalului

Cardinalul canadian Marc Ouellet, care se confruntă în ţara sa cu acuzaţii de agresiune sexuală formulate de o femeie desemnată doar prin litera ”F”, a ”negat ferm” vineri aceste învinuiri, pe care le-a catalogat ”defăimătoare”, potrivit Agerpres.

”După ce am luat la cunoştinţă falsele acuzaţii formulate împotriva mea de reclamanta (F.), neg în mod ferm un comportament necorespunzător în legătură cu persoana sa”, a afirmat Ouellet într-o declaraţie publicată pe pagina de internet a Vaticanului.

”Consider defăimătoare interpretarea şi difuzarea acestor acuzaţii ca fiind agresiuni sexuale. Dacă va fi deschisă o anchetă civilă, voi participa în mod activ pentru ca adevărul să fie stabilit şi ca nevinovăţia mea să fie recunoscută”, a încheiat cardinalul această declaraţie publicată în franceză şi în italiană.

Marc Ouellet, în vârstă de 78 de ani, actual prefect al Congregaţiei pentru episcopi, una dintre funcţiile cele mai importante ale guvernului de la Vatican, ar fi atins în mod nepotrivit o stagiară între 2008 şi 2010, pe când era arhiepiscop de Quebec, potrivit acuzaţiilor cuprinse într-un document făcut public pe 16 august şi care a rezultat din acţiunea colectivă autorizată de Curtea Superioară din această provincie francofonă în luna mai.

La rândul său, papa Francisc a exclus joi deschiderea unei noi anchete împotriva cardinalului din lipsa ”unor elemente suficiente”.

În 2021, Suveranul Pontif a răspuns unei scrisori trimise de F, numindu-l pe „părintele Jacques Servais să ancheteze asupra cardinalului Marc Ouellet”. Şi exact pe baza elementelor reunite de părintele Servais, papa a decis să excludă o anchetă împotriva lui Ouellet, a precizat joi purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni.

Purtătorul de cuvânt precizează că părintele Servais, a cărui anchetă preliminară a ajuns la concluzia absenţei unor elemente suficiente, a fost din nou contactat de papa, care a primit asigurarea că nu există motiv pentru continuarea procedurii.

În mod neobişnuit, comunicatul lui Bruni, redactat în italiană, citează declaraţiile în franceză ale părintelui Servais, un iezuit la fel ca şi papa Francisc: ”Nu există niciun motiv întemeiat pentru deschiderea unei anchete referitoare la agresarea sexuală a persoanei F. de către cardinalul M. Ouellet”, afirmă el.

”Nici în raportul scris (al lui F., n.red) şi trimis Sfântului Părinte, nici în mărturia prin Zoom pe care am luat-o apoi în prezenţa unui membru al Comitetului diocezan ad hoc, această persoană nu a formulat o acuzaţie care să furnizeze material pentru o astfel de anchetă”, a scris părintele Servais, conform Agerpres.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Băiețeii umbla la femei?Progresistii l-au “turnat”,nu se încadrează in politica lor.

  2. Pedofili uniti sub protectia religiei :))))