G4Media.ro

Varianta britanică a coronavirusului a dezvoltat o nouă mutaţie, asemănătoare celor din…

sursa foto: OMS

Varianta britanică a coronavirusului a dezvoltat o nouă mutaţie, asemănătoare celor din Africa de Sud și Brazilia

Varianta britanică a coronavirusului SARS-CoV-2 a dezvoltat într-un număr redus de cazuri o nouă mutaţie, despre care cercetătorii afirmă că este asemănătoare variantelor detectate în Africa de Sud şi Brazilia şi ar putea diminua eficacitatea vaccinurilor create, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

Potrivit Public Health England, au fost descoperite 11 cazuri de infectare cu această nouă mutaţie, denumită E484K, majoritatea în sud-vestul Angliei.

Mutaţia E484K, survenită în proteina Spike a virusului, reprezintă aceeaşi schimbare care a fost observată la variantele braziliană şi sud-africană ale coronavirusului SARS-CoV-2.

Mai multe studii de laborator au relevat că vaccinurile dezvoltate până în prezent şi terapia cu anticorpi sunt mai puţin eficiente în cazul variantei sud-africane. În schimb, analizele preliminare arată că aceste vaccinuri îşi menţin eficacitatea în cazul variantei britanice a coronavirusului, cea fără mutaţia E484K descoperită acum.

Aceasta din urmă ”a apărut spontan” în varianta britanică a coronavirusului şi este ”mutaţia cea mai îngrijorătoare”, afirmă Calum Semple, membru al unui grup care consiliază guvernul britanic.

Autorităţile britanice au început o campanie masivă de testare ‘door-to-door’ în zonele unde au fost confirmate infectări cu varianta sud-africană a coronavirusului în cazul unor persoane fără istoric recent de călătorie în Africa de Sud.

sursa foto: OMS

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Ma, voi tineti cu ursu’!

  2. Cam asa cum zici. Prima mutatie britanica nu a produs rezultatul scontat asa ca au scos din joben alta, mai mare si mai tare decat precedenta.

  3. Vae victis.

  4. Deci ar parea ca urmeaza tiparul unei raceli, doar ca isi pastreaza letalitatea… Minunat! E genul de pandemie care nu prea a mai fost…

    Sa obtii o astfel de evolutie simultan in mai multe locuri ale lumii, pare ca e desprinsa de realitate. Sau poate chiar le-a scapat din laborator chinezilor ceva…

  5. Deci are mai multe neamuri acum…