G4Media.ro

Vânzările de eşarfe palestiniene tradiţionale au crescut semnificativ în SUA, după declanșarea…

Sursa foto: WIkimedia Commons / Mostafameraji

Vânzările de eşarfe palestiniene tradiţionale au crescut semnificativ în SUA, după declanșarea războiului dintre Israel și Hamas în Gaza

Un număr din ce în ce mai mare de americani poartă keffiyeh, o eşarfă asociată în mod tradiţional cu palestinienii, vânzările înregistrând o creştere semnificativă după debutul războiului din octombrie dintre Israel şi Hamas, susţin distribuitorii americani, transmite Reuters, citată de Agerpres.

„A fost ca un declanşator. Deodată, avem sute de oameni pe site care simultan cumpărau tot ce puteau”, spune Azar Aghayev, distribuitor pentru SUA la firma Hirbawi, singurul producător de keffiyeh din Cisiordania. „În două zile, stocul pe care îl avem s-a epuizat şi, mai mult, a fost supravândut”, precizează Azar Aghayev.

Hirbawi, care este o marcă înregistrată, îşi vinde eşarfele la nivel internaţional via site-urile din SUA şi Germania precum şi pe Amazon. În prezent toate cele 40 de versiuni de eşarfe keffiyeh prezentate pe site-ul din SUA sunt vândute complet, spune Aghayev.

Pe Amazon.com, în perioada cuprinsă între 7 octombrie şi 2 decembrie, numărul de eşarfe keffiyeh vândute a crescut cu 75% comparativ cu precedentele 56 de zile, arată datele firmei de cercetare de piaţă Jungle Scout.

Chiar dacă Hirbawi este cel mai cunoscut producător de eşarfe keffiyeh există şi alţi producători, inclusiv mici artizani dar şi mari companii, precum producătorul de articole de lux Louis Vuitton, care a vândut o versiune proprie în 2021.

Vânzările de eşarfe keffiyeh au decolat chiar dacă au existat cazuri în care cei care au purtat astfel de eşarfe au fost vizaţi de abuzuri verbale şi fizice. În cel mai grav incident, luna trecută trei studenţi de origine palestiniană, dintre care doi purtau eşarfe keffiyeh, au fost împuşcaţi în Burlington, Vermont, în timp ce se plimbau.

Cu toate acestea, cererea nu pare să fie afectată spun vânzători de keffiyeh. „Dacă aş avea în stoc 20.000 de keffiyeh le-am vinde pe toate”, spune Morgan Totah, fondatoarea Handmade Palestine, un grup cu sediul în oraşul palestinian Ramallah, care vinde online produsele realizate de artizanii locali.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...