G4Media.ro

Valul de frig ucide aproape 10% din efectivele de animale din Mongolia

Sursa foto: © Hyotographics | Dreamstime.com

Valul de frig ucide aproape 10% din efectivele de animale din Mongolia

Autoritatea Generală pentru Situaţii de Urgenţă din Mongolia a anunţat că până la 5,9 milioane de animale au murit din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile din timpul iernii, ceea ce reprezintă 9,2% din efectivul total de animale din ţară, transmite EFE, transmite Agerpres.

Situaţia este deosebit de gravă în provinciile în care fenomenul cunoscut sub numele de „dzud” – un val sever de frig şi zăpadă urmat de o primăvară târzie care împiedică accesul animalelor la păşuni – a făcut ravagii, a postat duminică Autoritatea pe contul său oficial de pe reţeaua de socializare Facebook.

Colonelul Bayarkhuu, secretarul general al instituţiei, a precizat că aproximativ 12.500 de gospodării încearcă să menţină în viaţă 5,2 milioane de animale în cele 20 de districte – din totalul de 330 în care este împărţită ţara – care se află într-o situaţie de urgenţă.

Ca răspuns la criză, s-au strâns 3,5 miliarde de tugriks (1,03 milioane de dolari, 950.000 de euro) în numerar şi 888 de milioane de tugriks (260.000 de dolari, 240.000 de euro) în bunuri şi materiale, a comunicat colonelul. Se fac eforturi pentru a distribui aceste resurse către cei afectaţi, deşi „alocarea fondurilor strânse nu a început încă”, a spus Bayarkhuu.

Creşterea animalelor este una dintre ramurile de bază ale economiei Mongoliei, care urmăreşte să-şi mărească pe termen scurt exporturile de produse de origine animală către ţări precum China sau Rusia pentru a-şi reduce dependenţa de veniturile din exploataţiile miniere.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...