G4Media.ro

Valoarea contractelor semnate în controversatul program ”Anghel Saligny” a ajuns la 4…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Valoarea contractelor semnate în controversatul program ”Anghel Saligny” a ajuns la 4 miliarde de lei / Banii – pentru mici proiecte locale

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a semnat 42 de noi contracte de finanţare prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, în valoare totală de 460 milioane de lei. Cu aceste proiecte, numărul contractelor semnate până în prezent în cadrul programului „Anghel Saligny” se ridică la 407, în valoare totală de 4.2 miliarde lei.

Contractele semnate vizează reabilitarea şi modernizarea străzilor şi drumurilor de interes local, precum şi înfiinţarea, modernizarea sau extinderea reţelelor de alimentare cu apă şi de canalizare.

Programul „Anghel Saligny” a fost promovat de PNL și UDMR și susținut de PSD și prevede mici proiecte de interes local, fiind o continuare a vechiul PNDL (Programul national de dezvoltare locală).

O parte a societății civile a reclamat faptul că Programul „Anghel Saligny” prevede alocarea arbitrară de fonduri, fără criterii de performanță, la fel ca în cazul PNDL.

Presa a publicat zeci de anchete care au documentat proiecte locale executate prost sau inutile.

Pe de altă parte, mulți beneficiari ai programelor au utilizat banii pentru proiecte relevante de dezvoltare în comunitățile locale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

 1. Crede careva ca din banii de la PNRR vor rezulta altceva decat piste de biciclete!?
  Lipsa de proiecte mari, care sa insemne DEZVOLTARE e cronica, CINE sa faca astfel de proiecte?!
  Cliientela incompetenta care populeaza toate institutiile statului!?
  Vedem asta dupa 33 de ANI!
  Crede careva ca Romania va FACE de exemplu, cele 25 de Spitale NOI NOUTWE, promise in PNRR pana la final de 2026??!!!!!
  NU l-am auzit pe dl Rafila deloc agitandu-se, doar maine poimaine nu e 2026, cand stim ca in Romania 1 Spital nu e gata nici dupa 12ANI, vezi Spitalul Municipal Bacau!

 2. Nu cred că era necesar acest pndl 2,3 sau cat o fi. Erau bani suficienti din fonduri europene și PNRR. Adevărul e ăla pe care îl știe toată lumea: nu vor să facă, vor sa fure. Atâta timp cât oamenii ăștia psdei , pnlei au fost votati democratic sau nevotati (de fapt ăsta e adevărul) nu ar trebui sa ne supere. Cat interes avem noi la vot atâta interes au și ei pentru comunitate.