G4Media.ro

Valeriu Gheorghiţă: Vom putea şi noi din trimestrul trei, probabil, să dăm…

Valeriu Gheorghiţă: Vom putea şi noi din trimestrul trei, probabil, să dăm posibilitatea şi celor care doresc, cu vârsta sub 15 ani, să se vaccineze

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că tinerii din România, cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, s-ar putea vaccina împotriva COVID-19 în cel de-al treilea trimestru al acestui an, cel mai probabil, transmite News.ro.

”Estimăm că într-o perioadă medie de două luni vom avea autorizarea oficială, atât de la Agenţia Americană pentru Medicamente, cât şi de la Agenţia Europeană, aşa încât vom putea şi noi din trimestrul trei, probabil, să dăm posibilitatea şi celor care doresc cu vârsta sub 15 ani, să se vaccineze, între 12 şi 15 ani”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a mai declarat că scăpăm de pandemie dacă ne vaccinăm şi dacă mai răbdăm o vreme şi respectăm regulile.

”Cred că datele comunicate de Centrul American de Control al Bolilor şi anume că prin vaccinare, după cele două doze, se reduce cu cel puţin 90 la sută transmiterea este un beneficiu cât se poate de important astfel încât ne aduce o perspectivă clară, certă indubitabilă, de a pune capăt acestei pandemii. Avem două condiţii de îndeplinit: să mai răbdăm o vreme şi să respectăm cu stricteţe aceste măsuri de prevenţie şi să ne vaccinăm într-un timp cât mai scurt, cât mai mulţi dintre noi şi în felul acesta, cu siguranţă, vom reuşi să stăpânim şi să controlăm mai bine această pandemie şi să ne întoarcem la normalitatea noastră”, a declarat Gheorghiţă.

Potrivit lui Valeriu Gheorghiţă, până în prezent, în România, câteva mii de persoane, majoritatea cu unele boli cronice, cu vârste de 16-18 ani s-au vaccinat deja împotriva COVID-19.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Am observat si eu! Mor de grija noastra politicienii! Canta aceeasi hora!

 2. Dacs aveti peste 40 de ani si pana in octombrie nu primiti Phizerul, luati AstraZeneca. Va dau si un articol ref. la trombocitoza. Trebuie vazut mecanismul si eventual intrebati medicul dvs. ce anticoagulante sa luati. http://diagnosis-ro.bestmed.in.ua/cauzele-bolilor-simptome-%C8%99i-tratament/29611-trombocitoz%C4%83-cauze-tratament-simptome-alimente.html Oricum riscul sa muriti cu covid este de 1000 sau 10’000 de ori mai mare decat sa aveti probleme serioase de la vaccin.

 3. Important e ca nu e obligatorie vaccinarea dar in acelasi timp cine vrea, poate sa o faca !

  Indiferent ce alegi e bine sa faci alegerea informat si in cunostinta de cauza.
  Restul e optiunea fiecarei persoane.

 4. Voi nu sunteți în stare să vaccinați nici cei pe care îi aveți acum….vai de capul vostru…

 5. Nu banuiam ca minorii, mai ales sub 15 ani, pot exprima preferinte cu privire la orice, si mai ales la ingrijiri medicale. Domnul Vladvasile Cuckenstein confirma ca nu are copii.

  Saracul, o fi confuzat exprimarea preferintelor sexuale (incurajata la sugarii suedezi) cu vaccinismul. S-au prelucrat in aceeasi sedinta BOB?