G4Media.ro

Valeriu Gheorghiță, videoconferință cu viceamiralul Henrique Gouveia e Melo, coordonatorul campaniei de…

Valeriu Gheorghiță, videoconferință cu viceamiralul Henrique Gouveia e Melo, coordonatorul campaniei de vaccinare din Portugalia, pentru sfaturi de creștere a ritmului vaccinării în România

În vederea optimizării campaniei de vaccinare din România, col. dr. Valeriu Gheorghiță a avut astăzi o întâlnire, în sistem de videoconferință, cu viceamiralul Henrique Gouveia e Melo, coordonatorul campaniei de vaccinare din Portugalia, anunță CNCAV.

Din perspectiva campaniei de vaccinare din România, președintele CNCAV a prezentat situația la zi și principalele probleme identificate pe parcursul derulării acesteia.

În intervenția sa, viceamiralul Henrique Gouveia e Melo a apreciat în termeni pozitivi modul de organizare logistică al campaniei de vaccinare din România. Acesta a precizat că Portugalia și-a axat campania de vaccinare pe trei piloni principali: leadership, campania de comunicare și organizarea efectivă a procesului de vaccinare, precizează sursa citată.

”În ceea ce privește leadershipul, au avut loc mai multe întâlniri cu reprezentanții asociațiilor profesionale de medici, asistenți, farmaciști, precum și cu asociațiile de pacienți cu boli cronice și s-au stabilit principalele elemente de mesaj, care să fie susținute public într-o manieră unitară”, a precizat viceamiralul portughez.

Viceamiralul Henrique Gouveia e Melo a vizitat de mai multe ori centrele de vaccinare și a interacționat cu populația, reușind să transforme campania de vaccinare într-o adevărată „campanie militară împotriva virusului”, folosind toate „armele” medicale și științifice posibile. Rezultatul a fost mobilizarea întregii țări în lupta împotriva pandemiei.

Scopul campaniei din Portugalia a fost de a schimba mentalitatea populației față de vaccinare, reușind să scadă procentul de persoane care refuzau vaccinarea, de la 40%, la doar 2%.

„Mesajul meu pentru populație a fost foarte simplu. Toți oamenii vor fi vaccinați până la urmă, unii de virusul periculos, impredictibil și cu efecte devastatoare, iar alții de vaccinul sigur, predictibil și eficient. Nu trebuie să ne întoarcem în trecut, ci să privim spre viitor cu încredere, având în vedere că vaccinurile sunt cele care ne-au protejat și au prelungit speranța de viață. La noi, dezinformarea a fost combătută mediatic de întreaga comunitate medicală și portughezii au înțeles că nu trebuie să susțină, să promoveze și să încurajeze mesaje împotriva sănătății și normalității.” a menționat viceamiralul Henrique Gouveia e Melo, potrivit sursei citate.

Portugalia are în jur de 90% din populație vaccinată.

Sursa foto: Guvernul României

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Un sfat, pt Gheorghiță . Scoate ba tancurile pe strada si porneste vanatoarea de vrajitoare!!

 2. sa intrebe si daca au avut speciali, asa de „credibilizare” a institutiei

 3. Exista o singura cale de a accela vaccinarea: sa schimbe poporul! Altfel, cu acest popor, vaccinare n-o sa fie si o sa stea Civid-19 printre romani, mult si bine. Si de-ar fi asta singura nenorocire provocata de romani, dar mai sunt cateva: Citu&PNL cu Iohannis, PSD si AUR care fi la fel de eterni si de benefici ca si virusul.

  • P. saitului

 4. Viceamiralul Henrique Gouveia e Melo era in centrele de vaccinare, Iohannis la golf.

 5. mai bine il inregimentam pe e Melo dar ce te faci tato ca iarna nu-i ca vara si tuica nu e ca vinul de porto. babele ramin sterile frate iar prostii devin destepti, asa nu se poate.

 6. Închidere totala 3 săptămâni sau lockdown e la moda,vaccinare obligatorie pentru angajații statului. Campanie de vaccinare pentru toți romani, asumata și explicata .

 7. Ca la romani: intrebam ce sa facem anti incendiu cand arde casa
  Pana azi ce a facut??
  E baiat bun dar nu a facut treaba buna cu vaccinarea. Mai mai ca ar trebui schimbat

 8. Sosocistii ati auzit ce va asteapta? Vaccinare forțată! Dam militaria jos din pod! Traiasca Portugalia!

 9. Gheorghiță, vaccineaza 100% populatia de +65ani si mai vorbim!!!
  Sau tocmai asta nu vreti sa se intample, stiti voi ……eficienta scazuta, bla bla!!
  Campania ta pana si certificatul verde si restrictiile care le presupune ,se adreseaza persoanelor de -65ani, nu i asa???

 10. Gheorghiță, vaccineaza 100% populatia de +65ani si mai vorbim!!!
  Sau tocmai asta nu vreti sa se intample, stiti voi ……eficienta scazuta, bla bla!!
  Campania ta pana si certificatul verde si restrictiile care le presupune ,se adreseaza persoanelor de -65ani, nu i asa???

 11. Cu galeata portocalie, ca la alegeri, nu s-o fi gandit sa incerce?

 12. G4media, am postat un comentariu, va rog sa-l dati, nu va place, de ce opriti?!