G4Media.ro

Valeriu Gheorghiţă: Până la 1 martie au fost raportate peste 5.400 de…

Valeriu Gheorghiţă: Până la 1 martie au fost raportate peste 5.400 de reacţii adverse la vaccinuri / Vârsta medie a celor care au raportat reacţii este de 39 de ani

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a arătat că până în prezent au fost raportate peste 5.400 de reacţii adverse la vaccinurile anti-COVID-19, dintre care aproape 1.100 au fost înregistrate în perioada 22- 28 februarie. El a precizat că vârsta medie a persoanelor care au raportat reacţii adverse este de 39 de ani, relatează News.ro.

Valeriu Gheorghiţă a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, că rata de incidenţă a reacţiilor adverse este de 3,5 la o mie de doze administrate.

„Până la data de 1 martie au fost raportate 5.458 de reacţii adverse post vaccinale indezirabile, cu o rată de incidenţă de 3,5 reacţii adverse la 1.000 de doze administrate. În perioada 22 februarie – 28 februarie au fost raportate în total 1.095 de reacţii adverse, 91% dintre ele fiind raportate pe platforma Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, restul fiind raportate la Institutul Naţional de Sănătate Publică. Vârsta mediană a persoanelor care au raportat aceste reacţii adverse a fost de 39 de ani, deci avem o tendinţă mai degrabă către persoanele de vârstă tânără, din care 64% au fost persoane de sex feminin”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

El a explicat că cele mai multe reacţii adverse au fost comune şi minore.

„În funcţie de severitatea manifestărilor acestor reacţii adverse, a fost raportat, după cum ştim, un singur caz de reacţie severă, un caz de şoc anafilactic pe 21 februarie, care a fost menţionat şi săptămâna precedentă şi restul sunt reacţii clasificate ca fiind comune şi minore, respectând acelaşi procent ca şi manifestare clinică, respectiv 54% vorbim durere la locul de administrare, tumefacţie, erupţie cutanată la locul de administrare a vaccinului, stare de oboseală, febră şi frison, în 36% dintre aceste adverse au fost raportate dureri musculare sau dureri articulare, în 35% dintre situaţii – cefalee, în 13% din cazuri reacţii digestivă, reacţii gastro-intestinale”, a mai precizat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Sursa: News.ro

Foto: Facebook/ Comisia Europeană

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. 23 de milioane de omuleţi patibulari.” (din “Politice” de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag 53)
  – “Un popor cu substanţă târâtă. Oriunde te uiţi, vezi feţe patibulare, ochi mohorâţi, maxilare încrâncenate, feţe urâte, guri vulgare, trăsături rudimentare.” (din “Politice” de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.34)
  – “Românii nu pot alcătui un popor pentru că valorează cât o turmă: după grămadă, la semnul fierului roşu.” (din “Politice” de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag. 64)
  LIMBA ROMÂNĂ:
  “Româna este o limbă în care trebuie să încetăm să mai vorbim sau… să o folosim numai pentru înjurături…” (din “Politice” de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.64)
  ISTORIA ROMÂNILOR:
  “In toată istoria, mereu peste noi a urinat cine a vrut. Când i-au lăsat romanii pe daci în forma hibridă strămoşească, ne-au luat în urină slavii: se cheamă că ne-am plămădit din această clisă, daco-romano-slavă, mă rog. Apoi ne-au luat la urinat la gard turcii: era să ne înecăm, aşa temeinic au făcut-o.
  Demnitatea noastră consta în a ridica mereu gura zvântată iar ei reîncepeau: ne zvântam gura la Călugăreni, ne-o umpleau iar la Războieni, şi aşa mai departe, la nesfârşit.
  Apoi ne-au luat la urină ruşii, care timp de un secol şi-au încrucişat jetul cu turcii, pe care, în cele din urmă, având o băşică a udului mai mare (de, beţiile…) i-au dovedit.” (din “Politice” de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.63)
  CULTURA ROMÂNILOR:
  “Puturoşenia abisală a stătutului suflet românesc… spirocheta românească îşi urmează cursul până la erupţia terţiară, subreptice, tropăind vesel într-un trup inconştient, până ce mintea va fi în sfârşit scobită: inima devine piftie iar creierul un amestec apos.” (din “Politice” de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag49)
  “Cu o educaţie pur românească nu poţi face NIMIC.” (Din “Politice” de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.56)
  “România are o cultură de tip second hand”, a enunţat într-o emisiune televizată. (după Viorel Patrichi în Revista “Rost” nr.24/ 2005)

  • Deci asa arata o reactie la nivelul creierului. Citate scoase din context din Patapievici si denigrarea Romanilor. Asa e noul narativ ordonat de cracanel?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.