G4Media.ro

Vaccinul anti-COVID nu ar fi disponibil în acest an școlar. Rafila: Cel…

Vaccinul anti-COVID nu ar fi disponibil în acest an școlar. Rafila: Cel mai repede ar putea să existe la jumatatea anului viitor

Vaccinul anti-COVID ar putea să existe abia de la jumătatea anului viitor, motiv pentru care vaccinul antigripal ar trebui administrat copiilor cât mai devreme posibil anul acesta, „pentru că probabilitatea unei coinfecţii sau a unei infecţii succesive cu noul coronavirus care ar putea să urmeze infecţiei gripale este ridicată”, atrage atenția președintele Societății Române de Microbiologie Alexandru Rafila. Într-un interviu acordat la Radio România Actualități, Rafila a mai vorbit despre regulile sanitare din școli și despre faptul că acum depinde foarte mult de cum vor fi implementate acestea la nivel local, în fiecare școală și „nu trebuie plecat de la premisa că în şcoală este exclusă transmiterea acestei boli”.

„Important este ca riscul să fie cât mai mic, numărul de cazuri să fie cât mai mic, şi dacă cumva apare un caz, să poată fi rapid identificat şi măsurile să nu vizeze, de exemplu, întreaga activitate dintr-o şcoală, ci doar o singură clasă. Şi aici este, de fapt, secretul: dacă putem să organizăm activitatea încât elevii să rămână oarecum individualizaţi în clase şi riscul de a transmite boala altor elevi din alte clase să fie cât mai mic sau chiar exclus, pentru că acest lucru va crea posibilitatea de sustenabilitate a procesului didactic. (…)”, a declarat Rafila la Radio România Actualități.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Nu inteleg de ce tot prostiti / amagiti prostimea cu vaccinul.

  Nu o sa existe vaccin eficient pentru covid, cum nu exista si nu a existat pana in prezent vreun vaccin eficient pentru vreun coronavirus.

  • Nu inteleg de ce scrii prostii pe internet. Sigur ca va exista. Pana acum nicio companie nu a investit prea mult in cercetarea unor vaccinuri pentru alte tulpini de coronavirusuri pentru ca, de obicei, dau infectii usoare si nu a existat un altfel de interes dincolo de cel stiintific, nefiind o problema de sanatate publica si nefiind o piata pentru vanzare, deci nici finantari pentru asta. Tu ai fi cumparat un vaccin pentru o rinita usoara? Pentru SARS si MERS au fost niste candidati dar, odata cu stingerea brusca a epidemiilor, fondurile au fost taiate si cercetarea nu a mai continuat.

  • 100% corect. Dar multe decese vor fi datorita deciziei de a face scoala „fizic”. Foarte multe…

 2. „probabilitatea unei coinfecţii sau a unei infecţii succesive cu noul coronavirus care ar putea să urmeze infecţiei gripale este ridicată”

  Eu zic fie 1. faceti vaccinul antigripal si mergeti reperde sa jucati la loto pentru ca probabilitatea sa prindeti 6/49 devine „ridicata”, fie 2. ne bagam remdesivir pe vena, pentru ca oameni de stiinta.

 3. Noi nu suntem întrebați daca vrem să lăsam sa fie vaccinați copiii.

 4. Trompeta Rafila isi face datoria. Merita platita.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.