G4Media.ro

Vaccinarea prioritară a profesorilor începe miercuri, în cabinete dedicate, cu doze de…

Vaccinarea prioritară a profesorilor începe miercuri, în cabinete dedicate, cu doze de la AstraZeneca și Pfizer / În București vor fi 22 de puncte de vaccinare la Romexpo

Vaccinarea prioritară a profesorilor începe miercuri, în cabinete dedicate, cu doze de la AstraZeneca și Pfizer, în funcție de vârsta beneficiarilor. În București vor fi deschise 22 de puncte de vaccinare la Romexpo, a anunțat președintele comitetului de coordonare a campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Profesorii cu vârste de până la 55 de ani vor primi vaccin de la AstraZeneca, iar cei peste 55 de ani cu doze de la Pfizer. Fluxurile de vaccinare vor fi separate pentru cele două tipuri de ser.

Programarea nu se efectuează în platforma dezvoltată de STS, ci școlile centralizează listele cu personalul propriu care dorește să se vaccineze, acestea vor fi transmise la inspectoratele școlare și transmise apoi la direcțiile de sănătate publică. DSP-urile vor face programarea persoanelor respective, care vor fi anunțate prin inspectoratele școlare.

Vaccinarea profesorilor ar trebui să dureze între 7 și 10 zile în fiecare județ, a precizat Valeriu Gheorghiță.

„Ne dorim ca într-un timp cât se poate de scurt să asigurăm vaccinarea cadrelor didactice”, a adăugat acesta.

Miercuri va începe vaccinarea în 26 de județe și în București. De joi se va începe vaccinarea în alte 14 judeţe, în 26 februarie în 2 judeţe şi în 1 martie în utimele judeţe.

Valeriu Gheorghiţă a precizat că vaccinarea personalului din învăţământ se va finaliza în 10 martie, pentru prima doză de vaccin.

Locațiile în care vor fi administrate vaccinurile sunt spații puse la dispoziție de Ministerul Educației, iar în județele în care nu au fost identificate spații adecvate au fost puse la dispoziție cabinete care încă nu au fost deschise. De exemplu,  în București vor fi deschise 22 cabinete de vaccinare la Romexpo – 16 pentru AstraZeneca, 6 pentru Pfizer.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că până în prezent au fost vaccinate anti-COVID 50.000 de cadre didactice, iar 60.000 de profesori vor fi vaccinați în centre mobile în următoarea săptămână.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Cine a zis ca nu suntem organizati? La doar doua saptamani de la redeschiderea scolilor incepe si vaccinarea profesorilor.De pe 27 decembrie pana pe 11 februarie nu i-a trecut nimanui prin cap aceasta idee?

  • Nu se putea face nimic,in ianuarie s-au vaccinat „esentialii”,inclusiv secretarele de prin primarii( nepoata lu’ finu primarului in general),adica fatucile de 20 de ani care stau singure in birou si se extenueaza lucrand 2 ore pe zi,4 zile pe saptamana.Plus restul de „esentiali” senatori ,deputati si tot aparatul de matusi,fini si alte rude din jurul lor.Iar un medic detasat in spital suport covid a fost ieri vaccinat cu Astra Zeneca. Duminica au ajus 200.000 de doze Pfizer si ei vaccineaza medici cu Astra Zeneca.Transparenta totala!

  • Ai dreptate.Au venit la un curs de la prefectura si facusera primul vaccin, insa cei de la politie nu-l facusera!

 2. Ia sa vedem cati kamikaze exista in educatie! Cineva tre sa moara pentru aceasta nobila cauza a experimentului cu te.rapi.i ge.nic.e

 3. La persoanele care nu sant in fasa de risc e mai probabil sa mori daca faci ,,injectii experimentale ,,decat daca contactezi direct boala.Oricum nimeni nu.si asuma riscul reactiilor adverse

  • In loc sa te bucuri ca exista oameni care se vaccineaza si grabesc sfasitul acestei pandemii,expui pareri bazate pe alte pareri(nu cred ca ai citit un studiu pe subiect). Fara vaccinare aceste restrictii vor dura la nesfarsit,nu isi permite nimeni sa lase virusul sa circule liber si sa blocheze complet sistemele de sanatate. Chiar si cu restrictii spitalele au fost sub presiune si alti bolnavi cronici au suferit.

  • Nu am citit studii???Da ,romanesti nicunul,pentru ca nu exista!Inteleg din ce spui ca unicul studiu citit de tine e cel de la telejurnal intra pe siturile oficiale ale revis.telor stii.ntifice serioase sau pe situl institutiilor ale laboratoatelor acreditate care se ocupa cu cercetari asupra ce.pur.ilor de vir.usi baga traducerea daca nu te descurci cu engleza si vino sa vorbim.Iti dau un indiciu ,cauta care e diferenta intre un va.c.ci.n tra.diti.onal si ter.ap.ia ge.nic.a creata cu na.n.otehn.olo.gie si care este trecuta drept va.c.ci.n si care sant ef.ect.ele a.d.ver.se

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.