G4Media.ro

USR solicită Guvernului să trimită de urgență în Parlament hotărârea pentru prelungirea…

USR solicită Guvernului să trimită de urgență în Parlament hotărârea pentru prelungirea stării de alertă, însoțită de analize detaliate care să susțină măsurile propuse

USR solicită Guvernului să trimită de urgență în Parlament hotărârea pentru prelungirea stării de alertă, însoțită de analize detaliate care să susțină măsurile propuse.

„E nevoie să avem toate detaliile, în primul rând pentru a nu mai permite PSD și aliaților săi acest joc politicianist și iresponsabil pe marginea discuției legată de prelungirea stării de alertă. E nevoie de o discuție reală, de cifre. Iată că, după o perioadă în care lucrurile au părut că merg bine, avem mai multe zile la rând cu o creștere destul de serioasă a numărului de cazuri noi. Am văzut de asemenea și o creștere a numărului de teste. Nu vreau să alimentez fabulațiile și speculațiile legate de numărul de cazuri și de creșterea testării în ultimele zile. Sper ca guvernul să continue testarea masivă și în perioada următoare. Este o problemă foarte serioasă de sănătate publică”, a declarat deputatul USR Ionuț Moșteanu într-o conferință de presă la Parlament.

Reprezentantul USR și-a exprimat speranța că Parlamentul va primi luni, cât mai rapid, documentele pentru prelungirea stării de alertă. El a spus că USR va lua o decizie privind votul asupra prelungirii stării de alertă după ce va primi documentele de la Guvern.

„Vom lua o decizie. Eu cred că trebuie să-i dăm Guvernului posibilitatea de a lua măsurile necesare. Vedem că și Guvernul a înțeles că nu mai trebuie să tragă cu tunul după muște, ci să acționeze punctual acolo unde este nevoie”, a adăugat Moșteanu.

„Așteptăm aceste documente, dar și măsurile economice ale Guvernului pentru perioada următoare. Angajatorii au rămas fără sprijinul prin plata șomajului tehnic. De ceva vreme, Ministerul Muncii nu mai publică cifrele legate de contractele de muncă încetate”, a declarat de asemenea deputatul USR.

El a criticat și faptul că a fost luată decizia pentru deschiderea creșelor și a grădinițelor, precum și a mallurilor, dar nu există norme pentru acestea.

„Sunt câteva lucruri, hai să nu le spun anomalii, dar sunt mai greu de înțeles. Asta cu jocurile de noroc este una dintre ele. Cred că a contat foarte mult presiunea unor asociații patronale. Nu înțeleg de ce este mai sigur să lași niște oameni 2-3 ore într-o sală de jocuri de noroc și nu este la fel de sigur să lași 2-3 persoane la o masă într-un restaurant. Guvernul are instrumentele cu care să cerceteze și să vină către noi, spre Parlament, cu niște analize detaliate. Nu am văzut asta până acum”, a mai declarat Moșteanu.

Hotărârea de Guvern prin care va fi prelungită starea de alertă şi măsurile aferente pe următoarele 30 de zile va fi elaborată luni sau marţi, a declarat, duminică seara, premierul Ludovic Orban.

Sursa foto: captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Ati facut jocul PSD-ului, v-ati prins cam tarziu…

 2. Iar s-a sucit USRul, parcă haBarna dădea de înteles că „nu se justifică prelungirea stării de alertă la nivel național. Nici purtarea măștii în localitățile fără cazuri active”.

  Ați făcut jocul PSDului, ați jucat ba în opoziție ba nu (ca partidele alea balama de tip vechi), ați văzut că treaba se împute și v-ați sucit la loc, mizerabil!

  • Vitruviene,
   cu numele tau si cu parti-pris-urile, inclusiv angoasele tale esti o adevarata contradictie in termeni ! :)))))

  • Dacă barna era președinte nu mai eram o adevarata contradictie in termeni

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.