G4Media.ro

USR PLUS: Zi istorică pentru România! Roşia Montană a fost inclusă în…

USR PLUS: Zi istorică pentru România! Roşia Montană a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO

Reprezentanţii USR PLUS au transmis că este o zi istorică pentru ţara noastră includerea Roşiei Montană în Patrimoniul Mondial UNESCO. „Acum va fi mult mai uşor de accesat finanţări pentru protejarea patrimoniului şi investiţii în activităţi economice, care să pună în valoare galeriile romane şi peisajul minier al localităţii”, a adăugat sursa citată.

„Zi istorică pentru România! Roşia Montană a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Este victoria tuturor celor care, prin implicarea lor civică, au salvat una din cele mai de preţ comori ale istoriei vechi a românilor. Prin decizia de astăzi, comunitatea locală primeşte o şansă uriaşă pentru dezvoltarea şi – în acelaşi timp – conservarea patrimoniului. Acum va fi mult mai uşor de accesat finanţări pentru protejarea patrimoniului şi investiţii în activităţi economice, care să pună în valoare galeriile romane şi peisajul minier al localităţii”, arată o postare de marţi pe pagina de Facebook a USR PLUS.

Sursa citată mai spune că potrivit „experţilor, care fac recomandările pentru înscrierea monumentelor pe lista Patrimoniului Mondial, Peisajul Cultural Minier Roşia Montană reprezintă «cel mai semnificativ, extins şi divers din lume, datând din perioada ocupaţiei romane a Daciei (106-127 î.Hr.)». În plus, conţine «cel mai reprezentativ exemplu de minerit subteran aurifer din lume». Acum, toate aceste lucruri sunt recunoscute şi protejate la nivel mondial!”.

Peisajul minier Roşia Montană a fost înscris în Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO, a anunţat marţi preşedintele Comitetului, Tian Xuejun. Icomos, organismul consultativ al agenţiei ONU, a recomandat clasarea şi în Lista Patrimoniului în pericol, decizie adoptată şi de Comitet.

Sursa: News.ro

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Păi și V. Cuțu și colegii lui uselei pîrțagi? Ei trebuie să dea parandărătul (nu vă gândiți la îndărătul stăpânilor mei Csolos și Bîrnă)? Ei ce mai belemesc atunci? Nici-o plusereală?
  Nici-o waxereală?

  • @clonă erbicidată,
   Atâta poți, clonă nespălată?
   Zi, leghebetista mea mică și nesătulă? DE CE EȘTI LA POSTAT ȘI NU PE CENTURĂ UNDE TE-AM LĂSAT AZI DE DIMINEAȚĂ!? Să vii cu firfireii să-i terminăm operația de schimbare de sex a lui Eugen și Muicoana. Iar în toamnă a lui amok și restul coledzilor…. Degeaba v-am băgat în pluserea!?
   Marș înapoi pe centură, leghebetistă mică!

 2. printre cei plecati in Noua Zeelanda pe banii Rosia Montana Gold Corporation se numara Robert Turcescu, Ioan T. Morar, Mihai Tatulici, Livia Dila (B1), Doru Buscu (Academia Catavencu), Floriana Jucan (Q Magazine), Emil Hurezeanu (Realitatea Catavencu), Vlad Macovei (Evenimentul zilei), Rares Bogdan (Ziua de Cluj).

 3. În 2024 PSD + HAUR scoate Roșia din UNESCO. Rezolvă băieții. Sunt prea multe miliarde să se dea bătuți.

 4. Bravooooo Romania !!!!

 5. saraci cu wc-ul in curte, da ecologisti!

  • @ 0,09 neuroni,
   Fratemeleu, azi ești nemotivat. La ora asta începi waxereala!? Io și clona suntem sătui. Și amokul și …. Imediat începe și sora mea, Eugen(ia).
   Hai cu waxereala! Waxin în vene pentru toată lumea. DE LA PLUSEREA SĂ CURGĂ…!

 6. Mumu pesdee, că trebuie amu sa deie șpaga înapoi :)) că d-aia se dau de ceasul mortii parapantele pesediste, musai sa treacă la produs cu tăt neamu lor . Va fi interesant de urmărit cat are de dat fiecare, când o incepe sa cante că o soprană Gabriel… Nu Cotabiță, Gabriel Gold :))