G4Media.ro

USR PLUS inițiază modificarea legii educației pentru a elimina decizia politică în…

USR PLUS inițiază modificarea legii educației pentru a elimina decizia politică în numirea directorilor de școli / O primă dezbatere cu reprezentanți ai elevilor, părinților și ai Asociațiilor comunale și municipale va avea loc marți

Senatorii USR PLUS din Comisia de Învățământ au anunțat luni că încep redactarea proiectului de modificare a legii educației, considerat „primul pas spre profesionalizarea și depolitizarea funcției de director școlar”, în acest sens organizând trei dezbateri publice cu actorii implicați, elevi, profesori, părinți, ONG-uri, reprezentanți ai Asociațiilor comunale și municipale, prima întâlnire urmând să aibă loc marți.

„Primul pas spre profesionalizarea și depolitizarea funcției de director școlar este schimbarea Legii Educației Naționale. Iar în acest proces, senatorii USR PLUS din Comisia de Învățământ, Tineret și Sport au convenit ca fiind un element esențial descentralizarea organizării concursurilor de directori școlari de la nivelul Inspectoratelor Școlare la nivelul fiecărei unități de învățământ”, precizează USR PLUS pe pagina de Facebook.

USR PLUS va organiza trei dezbateri cu toți actorii implicați.

Prima întâlnire va avea loc marți, 16 februarie, la inițiativa senatorului Ștefan Pălărie, și vor participa reprezentanți ai Consiliul Elevilor, Asociațiilor de părinți, Asociațiilor comunale și municipale.

La a doua și a treia dezbatere vor fi invitați profesori și reprezentanți ai societății civile, ONG-uri și asociații reprezentantative în educație.

Proiectul de modificare al legii va fi depus în prima jumătate a lunii martie, potrivit USR PLUS.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Mai întâi schimbați componenta Consiliilor de Administrație, care în rural sunt doar ale primarilor, de unde si titularizare cu 253 sau 254 numai dupa bunul plac al acestora!
    Și în cazul descentralizării, tot primarii o sa decidă directorii!
    Chemați profesorii la consultări îndeosebi pe cei din mediul rural!

  2. Va rog sa scrieți pe gugal : USR Hunedoara, directori de scoli, numiri politice.
    Va place ce găsiți?
    Lucrurile sunt foarte concrete, chiar le cunosc!